Viherkeskus Focus sijaitsee erinomaisella paikalla liikenteen solmukohdassa, Camilla (vas.) ja Janita Karivainio kertovat.

Etelä-Siilinjärvelle nousee parhaillaan uusi asuinalue. Pyöreälahden rakentaminen aloitettiin vuonna 2016 ja tänä vuonna valmistuu rakentamisen toinen vaihe.

Nopeasti kasvavalla alueella on kysyntää myös viherrakentamisen palveluille ja tuotteille. Niitä löytyy omasta takaa. Toivalassa yksityisiä asiakkaita, rakennusliikkeitä ja julkisia rakennuttajia palvelevat Viherkeskus Focus, Hankkija ja Säyneenjoen taimitarha.

Viherrakentamista kokemuksella

Viherkeskus Focus Toivalassa sijaitsee liikenteellisesti erinomaisessa kohdassa. Moottoritien ja Joensuuntien risteymässä sijaitsevaan liikkeeseen on helppo tulla. Viherkeskus perustettiin Toivalaan maaliskuussa 2016. Perheyrityksen taustalla on pitkä, yli 30 vuoden kokemus puutarha- ja viheralasta. Viher- ja maarakentamiseen sekä pihasuunnitteluun erikoistunut Vihertaimet aloitti toimintansa vuonna 1986. Yrityksellä on myös Alapitkällä oma taimisto, jossa kasvatetaan kausikukkia ryhmäkasviviljelynä sekä yksivuotisia hyötykasveja.
– Maa- ja viherrakentamisen lisäksi palveluihimme kuuluu hoitotyöt ja pihasuunnittelu. Valtaosa asiakkaista on rakennusliikkeitä, mutta meillä on myös julkisen sektorin sekä yksityisiä asiakkaita. Toimimme ennen kaikkea Pohjois-Savon alueella, mutta asiakkaita on aina Lappeenrannassa saakka, Camilla Karivainio kertoo.
Pitkä kokemus ja ammattitaito näkyy työn jäljessä järkevinä ratkaisuina ja siistinä lopputuloksena. Monipuolinen kalusto takaa sen, että hoidettua tulee yhtä hyvin isot maarakennusurakat kuin pienet salaojaremontitkin.
– Teemme myös paljon yhteistyötä toisten yritysten kanssa.

Laajat valikoimat

Viherkeskus Focus on saanut sijaintinsa lisäksi paljon kiitosta laajasta valikoimastaan. Liikkeestä löytyvät taimet, viherkasvit, kausikukkivat, yksivuotiset hyötykasvit, puut, pensaat, perennat ja havut sekä tarvikkeet ja lisätuotteet taimille ja puutarhatöihin.
– Myynnissä on omia, Alapitkällä kasvatettuja taimia ja lisäksi olemme tarkkoja tukkujen kanssa varmistaaksemme myytävien tuotteiden korkean ja tasaisen laadun. Otamme mielellämme myös asiakkailta vastaan toiveita ja pyrimme lisäämään tuotetoiveet valikoimiimme, Karivainio vinkkaa.


Puutarhamyymälä ympäri vuoden

Niin ikään Toivalassa sijaitsevasta Hankkijan myymälästä löytyy kaikki tarvittava puutarhan perustamisesta aina kasvatukseen ja puutarhan sisustamiseen asti. Puutarhamyymälä palvelee ympäri vuoden.
– Meillä ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua kaikissa pihan ja puutarhan hankinnoissa. Mikäli asiakas tarvitsee pihan suunnitteluapua, kauttamme saa myös puutarhasuunnittelupalvelua, puutarhavastaava Maarit Haukka kertoo.
Hankkijan asiakaskunnasta suurin osa muodostuu kuluttaja-asiakkaista, jonkin verran asiakkaina on myös viherrakentajia, rakennusliikkeitä, kuntia ja seurakuntia.
Pihatuotteiden lisäksi Hankkijan valikoimiin kuuluvat myös piharakennukset, pihakivet ja puutavara kaikkeen kodin rakentamiseen.
– Tervetuloa palvelevaan myymäläämme!

Hankkijan puutarhamyymälä palvele ympäri vuoden, Maarit Haukka muistuttaa.

p

Siilinjärven kunta | www.siilinjarvi.fi