Kauppiaspariskunta Keijo ja Saija Ollikainen toivottavat asiakkaat tervetulleiksi uuden ajan kyläkauppaan.

Tammikuussa ovensa avannut K-market Pirtti on uuden ajan kyläkauppa, jonne asiakkaiden on mukava piipahtaa ostoksille. Positiivinen, vanhan ajan kaupankäynnin henki syntyy yhteispelillä. Kauppias Keijo Ollikainen toivoo, että asiakkaat esittävät kaupalle toiveitaan aktiivisesti.

K-market Pirtissä henkilökunnalla on aikaa vaihtaa päivän kuulumiset asiakkaiden kanssa ja kuunnella heidän toiveitaan.
– Toivomme, että ihmiset esittävät toiveita valikoimien suhteen. Kauppakohtaisissa valikoimissa vastaamme mielellämme kysyntään ja hankimme tuotteita, joita asiakkaat tarvitsevat. Myös aukioloajoissa seuraamme asiakkaiden tottumuksia ja teemme muutoksia niiden mukaan, Ollikainen kertoo.
Asiakaskunnan toiveita on kartoitettu jo etukäteen. Alueen asukkaille tehtiin kysely, jossa he saivat kertoa, mitä lähikaupalta toivovat.
– Vastauksia tuli todella paljon, ja niitä olemme pyrkineet toteuttamaan mahdollisimman paljon.

Helppoutta arkeen

Kauppias kertoo, että Pirtissä on tilausta palvelevalle lähikaupalle. Matkaa keskustaan ja suuriin kauppakeskuksiin tulee useita kilometrejä. Monipuolisten valikoimien lähikauppa tuo arkeen helppoutta ja sujuvuutta.
– Monille, varsinkin lapsiperheille, arki on kiireistä ja useimmille ruokaostokset on se pakollinen juttu, joka vie aikaa joltakin muulta. Lähikaupassa asiointi sujuu nopeasti kotimatkan varrella. Samaten kotoa on helppo kipaista jalan tai pyörällä kauppaan.
Uuden ajan kyläkauppa onkin myös vastuullinen ja ekologinen ostospaikka. Kun asiointi kaupassa ei vie liikaa aikaa, voi ostaa vain sen verran mitä oikeasti tarvitaan ja ruokahävikki pienenee. Lähikauppaan on mukava poiketa vaikka iltalenkillä koko perheen kanssa – pienet lapset eivät pääse eksymään hyllyjen väliin.

Haaveista totta

Keijo Ollikaiselle oma kauppa on pitkäaikaisen unelman täyttymys. 1990-luvun alusta asti hän on toiminut Keskossa eri tehtävissä, viimeiset kymmenen vuotta K-Marketien ketjupäällikkönä.
– Pääsin seuraamaan kauppiaiden arkea läheltä ja halusin kokeilla samaa itsekin. Yhdessä vaimoni Saijan kanssa päätimme toteuttaa haaveen.
Yrittäjän vapauden lisäksi Ollikaiset ovat iloisia, että voivat tarjota työtä kaupan alan ammattilaisille. Alkuvaiheessa yrityksessä työskentelee kauppiaspariskunnan lisäksi seitsemän henkilöä. Ennen kaikkea he kuitenkin odottavat kohtaamisia asiakkaiden kanssa.
– Olemme molemmat sellaisia persoonia, että nautimme, kun saamme olla ihmisten kanssa tekemisissä. Toivomme, että tästä tulee asuinalueemme kohtaamispaikka ja saamme olla läsnä ihmisten arjessa. Asiakkaat rakentavat kaupan, Ollikainen muistuttaa.

p

K-market Pirtti
Pirtinkaari 28, 70820 Kuopio
ma – pe 7 – 22, la 9 – 20, su 11 – 20
puh. 044 333 0300
keijo.ollikainen@k-market.com
www.k-market.fi/pirtti
Myös Facebookissa!