Ennen maalausta seinät hiotaan huolellisesti. Ada Kukonlehto työkohteessa kerrostalossa Haapaniemellä.

Moderneilla pinnoitteilla uusi ilme kustannustehokkaasti

Remontteihin erikoistunut US Saneeraus Oy perustettiin vuonna 2012 Kuopiossa yhden miehen firmana, nyt yritys työllistää jo liki parikymmentä rakennusalan ammattilaista. Määrätietoinen panostus työn laatuun, osaaviin rakennusalan ammattilaisiin ja ajan tasalla oleviin työtapoihin ja -menetelmiin on tuonut US Saneeraukselle asiakkaiden luottamuksen.

US Saneeraus tekee huoneistoremontteja niin yksityisille kuin yrityksillekin. Keittiö- ja kylpyhuoneremontit tehdään avaimet käteen -periaatteella alusta loppuun. Yrityksen perustaja Urmas Seppel on kuuden vuoden aikana laajentanut US Saneerauksen palveluvalikoimaa vuosittain. Tällä hetkellä yrityksen palveluksessa on monipuolinen joukko rakennusalan ammattilaisia.
– Tilauskanta on koko ajan parantunut ja olemme saaneet hoitoomme entistä vaativampia ja laajempia kohteita. Otamme mielellämme haasteet vastaan ja esimerkiksi linjasaneeraukset tulevat jatkossa olemaan merkittävä osa toimintaamme. Pyrimme myös olemaan valppaina rakennus- ja remonttialan uusimpien menetelmien suhteen. Mikrosementointi kiinnostaa yhä useampaa asiakasta ja uusimpana menetelmänä meillä on tarjota Dr.Schutz -pinnoitusmenetelmä, Seppel kertoo.

Innovatiivinen lattiapinnoite

Vanhaan lattiaan asennettavan PU-pinnoitteen (PU menetelmän) avulla lattian pinnasta tulee huomattavasti kulutusta kestävämpi, laadukkaampi sekä helppohoitoisempi. Vanhasta, kuluneesta lattiasta voidaan pinnoittamalla välttää materiaalin vaihto ja saada aikaan uusi lattiapinta. Esimerkiksi vanha muovimatto voi jäädä paikoilleen. Työpäällikkö Tomi Rissanen kertoo, että US Saneeraus on tämän innovatiivisen menetelmän edelläkävijä Kuopiossa ja se on lyhyessä ajassa osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi monenlaisissa kohteissa.
– Kustannuksissa voi säästää jopa 60% perinteiseen tapaan verrattuna Dr. Schutz® menetelmän avulla. Vanhaa pintaa ei tarvitse repiä tai purkaa pois, vaan se jää puhdistettuna ja hiottuna paikalleen. Pinnoituksen yhteydessä voi huomioida myös sisustuksellisia tekijöitä. Perusvärivaihtoehtoja on yli 170. Kulutuskestävän pinnoitteen alle voi helposti asentaa logoja, kuvioita ja erilaisia muotoja, vaikkapa tekstejä niin halutessaan. Lattioihin on mahdollista asentaa käsittelyn yhteydessä myös lisäaineita, joiden ansiosta lattiasta tulee esim. standardit täyttävä turvalattia, värjääviä kemikaaleja läpäisemätön tai sähkönjohtava ns. ESD-lattia, Rissanen kertoo uudenlaisesta menetelmästä.

Mikrosementillä helppohoitoisuutta

Mikrosementti on vähitellen yleistymässä myös suomalaisissa remonttikohteissa. Mikrosementti sekoitetaan akryyliin ja liipataan teräslastalla seinään, lattiaan, portaisiin tai vaikkapa keittiön työtasoon. Pinnoite on luja ja erittäin kestävä mutta samalla myös joustava, tyylikäs pinnoite. US Saneeraus on saanut mikrosementistä paljon positiivista palautetta ja Urmas Seppel ennustaakin sen yleistyvän.
– Mikrosementti soveltuu remontoitavan tai uudiskohteen materiaaliksi ja sitä voidaan käyttää kaikkien kovien pintojen pinnoittamiseen, kuten lattioiden, kylpyhuoneiden tai keittiön välitilojen pinnoittamiseen. Mikrosementti on erityisen hyvä kylpyhuone- ja wc-tiloihin kun vesieristys on kunnossa, mutta laatta ei syystä tai toisesta miellytä. Tällöin mikrosementointi voidaan toteuttaa vanhojen laattojen päälle.
Mikrosementtipintojen valikoimat monipuolistuvat koko ajan ja US Saneeraus on myös tämän materiaalin ja oikeiden työtapojen suhteen ajan tasalla, Urmas Seppel kertoo ja muistuttaa että myös näissä uusimmissa palveluissa pätevät samat periaatteet kuin US Saneerauksella yleensä: laatu, aikataulut ja takuu.
– Erikoisosaamista vaativissa pinnoitusmenetelmissä nämä kolme perusasiaa kannattaa muistaa, kun pohtii remontin jossain vaiheessa kokeilisiko itse vai käyttäisikö ammattilaisen palveluita. Usein jälkimmäinen vaihtoehto tulee halvemmaksi ja aikataulut pitävät varmemmin, Seppel vinkkaa.


Tomi Rissanen testasi Dr. Schutz -pinnoitusmenetelmää US Saneerauksen konttorin käytävään. Vanhaa muovimattoa ei poistettu.

 

Dr.Schutz -pinnoite on turvallinen ja ympäristöystävällinen

Julkiset liiketilat, taloyhtiöt, varastotilat, teollisuushallit, koulut ja päiväkodit ovat käytännön esimerkkejä kohteista, joihin Dr. Schutz lattiapinnoitteet soveltuvat. Käsittelyn jälkeen lattiapinta kestää kovaakin kulutusta, hylkii likaa ja täyttää tiukatkin hygieniavaatimukset. Lattia on myös helppohoitoinen, sillä peruspesua ja vahausta ei tarvita ja suoja on tavallista huomattavasti parempi kemikaalien ja värjäytymien suhteen. R 10 mukainen liukkaudenesto varmistaa myös lattian turvallisuuden kaikissa tilanteissa.

Dr. Schutz lattiapinnoitteet soveltuvat eri lattiamateriaaleille kuten kumi, linoleumi, epoksi, kvartsivinyylilaatat (hovilaatat), muovimatot, ESD-lattiat, erilaiset urheilulattiat ja mineraaliset lattiat. Lattiapinnoitteet ovat myös ympäristöystävällisiä. Dr. Schutz on ensimmäinen valmistaja, jolle on myönnetty huolto- ja kunnostustuotteista EU:n ekologinen Audit-sertifikaatti vuonna 1996.

p

US Saneeraus Oy
Volttikatu 3, 70700 Kuopio
puh. 045 890 0126
posti@ussaneeraus.fi
www.ussaneeraus.fi
www.facebook.com/ussaneeraus