Tiernapojat ja tähtipullat ovat suosittuja jouluherkkuja. Vuoden vaihduttua päästään nautiskelemaan laskiaispullista ja runebergintortuista.

Talvi on sesonkiherkkujen aikaa. Aetoleipuri valmistaa ja myy suussa sulavat, taatusti maistuvat herkut kotimaisista raaka-aineista.

Vielä ehtii tilaamaan joulupöydän leivonnaiset! Aetoleipurin valikoimiin kuuluvat perinteiset piparit, tortut, pullapitkot ja kahvikakut sekä joululimput ja -leivät. Viime vuosien suosikkeja ovat olleet myös tähtipullat sekä tiernapoika-leivokset.
– Tiernapojat ovat sukulaisia porkkanaleivoksellemme, mutta jouluisin maustein ja mehevällä omenapalahillolla täytettynä. Maistuu kahvin kanssa ja ilman kahvia, yrittäjät Hanna Niskanen ja Markku Kiiskinen kertovat.

Sesongin herkut takuuvarmalla reseptillä

Kun joulusta on selvitty, jatkuu talven leivonnaisten sesonki. Runebergin päivää ja laskiaista vietetään helmikuussa, mutta leivonnaisista pääsee nautiskelemaan jo paljon aikaisemmin. Runebergintortut ja laskiaispullat ovat joulun jälkeen myynnissä heti loppiaisen jälkeen. Aetoleipurin tortut tehdään oman ohjeen mukaisesti karvasmanteliöljyllä maustaen ja vadelmahillo- sekä sokerikuorrutteella koristellen.
– Tuotteistamme tulee meille niin hyvää palautetta, että näitä perinteisiä reseptejä emme lähde muuttamaan.
– Niin runebergintortut kuin laskiaispullat valmistetaan Aetoleipurin tapojen mukaisesti kotimaiseen viljaan sekä aetoon voihin ja kermaan.

p

Aeto 
Myymälä-Kahvila
Sammakkolammentie 6,
70200 Kuopio
puh. 050 919 6974
ma – pe 9 – 17
toimisto@aeto.fi
www.aeto.fi