Iivo Niskanen ryhtyi Sporttilainaamon kummiksi, koska on huolissaan suomalaislasten liikkumattomuudesta.

Kun Niskanen oli lapsi, hänet vietiin harrastusten pariin aina kun hän tai hänen siskonsa sitä pyysivät. Liikunnasta tuli osa perheen lasten arkea, sillä se oli osa koko perheen yhteistä arkea. Urheilu-uransa huipulla oleva Niskanen on huolissaan siitä, miten vähän suomalaislapset liikkuvat. Liikkuminen on monesti myös perheiden taloudellisesta tilanteesta kiinni.

– Mielestäni suurin vastuu lasten riittävästä liikkumisesta on vanhemmilla, mutta toisaalta myös meillä kaikilla. Urheilemisen kynnystä pitää madaltaa, jotta liikkuminen ei jäisi kenenkään kukkaron paksuudesta kiinni, toteaa Niskanen.

Liikuttava Sporttilainaamon kummi

Niskanen kokee velvollisuudekseen antaa tukea tulevaisuuden tähdille. Hän on aloittanut Bellanrannan Sporttilainaamon kummina ja toivoo sitä kautta voivansa lisätä lasten liikkumista.

– Sporttilainaamo on valtavan hieno konsepti. Sen avulla jokainen yksittäinen ihminen voi antaa tukensa niille kenellä ei itse ole mahdollisuutta hankkia urheiluvälineitä. Lainaaminen on maksutonta kaikille ja toisaalta varastojen perukoilla lojuville vanhoille varusteillekin löytyy nyt järkevä lahjoituspaikka.

 

Sporttilainaamo on urheiluvälineiden kirjasto

Huhtikuun alussa avattu Sporttilainaamo tarjoaa kaikille kuopiolaisille mahdollisuuden lainata urheiluvälineitä ilmaiseksi. Lainattavan tavaran keräys on käynnissä jatkuvasti. Tällä hetkellä saatavilla on muun muassa golf mailoja ja rullaluistimia. Sporttilainaamon tavoitteena on harrastuksen aloittamisen ja yleensäkin liikkumiseen liittyvien esteiden poistaminen.

Lisätietoja:
Krista Kinnunen,
puh. 0504011316
krista.kinnunen@bellanranta.fi