Värttinä nousee lavalle yhdessä räppäri Palefacen kanssa.

Itä-Suomen suurin kansantaidetapahtuma on täynnä soittoa, laulua, tanssia ja teatteria.

Siilifolk järjestetään heinäkuun 16. – 21. päivä Siilinjärvellä. Monipuolinen tapahtuma on vahvasti folk- ja kansanmusiikkihenkinen, mutta mahtuu mukaan myös säännön vahvistavia poikkeuksia. Tapahtumatarjonnasta löytyy mielenkiintoista ohjelmaa kaikenikäisille festivaalivieraille. Tulevana kesänä päiväohjelma on myös maksutonta, joten festivaalialueelle kannattaa poiketa vaikkapa kahvikupilliselle nauttimaan tapahtuman tunnelmasta.
Yksi odotetuimmista ja samalla yllättävimmistä kokoonpanoista nähdään perjantai-iltana, kun legendaarinen Värttinä nousee lavalle räppäri Palefacen kanssa.
– Paleface on viime aikoina keikkaillut jonkin verran eri kansanmusiikkiartistien kanssa, mutta yhteisesiintyminen Värttinän kanssa on harvinaisuus. Joten on hienoa, että tämä onnistuu Siilifolkissa, tapahtuman tuottajat Anna ja Antti Janka-Murros kertovat.
Siilifolkin lavalla nähdään myös viime vuonna melkoisen somesensaation aikaansaanut Kalevauva.fi.

Tanssikansaa hemmotellaan

Iltaohjelmissa nähdään myös muun muassa useita Emma-ehdokkuuksia saanut Ville Ojanen Kameleontti-yhtyeensä kera sekä 1980-luvulla perustettu ja viime kesänä comebackin tehnyt Salamakannel, joka on yksi suomalaisen modernin kansanmusiikin edelläkävijöitä. Niin ikään lavalla nähdään A.P. Sarjanto, joka on tehnyt kappaleita muun muassa Vesa-Matti Loirille, Timo Rautiaiselle ja Remulle.
– Myöskään tanssikansaa ei ole unohdettu, sillä festivaaliviikon torstaina esiintyy tanssilavojen suosikki A.Aalto. Maanantaina puolestaan Fabrizio Rende Band esittää italialaista tanssi-iskelmää. Lisäksi ohjelmassa on päivätansseja jokaiselle päivälle. Lisäksi monet muut tutut suosikkiohjelmaosuudet kuten kansanlaulukirkko ja harmonikkakonsertti ovat tapahtumassa edelleen mukana.

Ohjelmaa lapsille sekä kansainvälistä menoa

Tiistain perhepäivänä lavalla nähdään muun muassa Teatteri Soiva Sammakko sekä Pentti Rasinkangas yhdessä Savon oman lasten suurlauluyhtyeen kera. Lavalle tulee nousemaan jopa sata lasta ja nuorta, jotka esittävät Rasinkankaan tuttuja lastenlauluja yhdessä maestron itsensä kanssa. Perheen pienimpien mentyä nukkumaan päälavan valtaa Pirulainen, joka tekee odotetun paluun Siilifolkiin.
Kansainvälistä väriä tapahtumaa tuo samaan aikaan Siilinjärvellä järjestettävä Karjalaisen nuorisoliiton sukujuhla, joka tuo tapahtumaan muun muassa kansainvälisiä tanssiesityksiä. Siilifolk päättyy 21.7. lauantaina päätöstansseihin sekä suureen kansallispukuiseen juhlakulkueeseen, joka kiertää Siilinjärven keskustan.

 

Ville Leinonen & Kameleontti.