Pohja:
1 kg kiinteää perunaa
1 kpl iso sipuli
2 kpl kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Täyte:
200 g kylmäsavustettua lohta
1 kpl suolakurkku hienonnettuna
1 kpl punasipuli hienonnettuna
200 g creme fraichea
1 rkl sinappia
tilliä hienonnettuna
mustapippuria
Valmistus:
Kuori ja raasta perunat sekä sipuli karkeaksi raasteeksi. Lisää muna, suola ja pippuri ja sekoita ne hyvin perunaraasteen joukkoon.
Kaada seos pellille leivinpaperin päälle ja levittele se tasaiseksi.
Paista pohja uunissa +180C noin 20 – 30 min. niin että peruna pehmenee ja pinta saa kauniin värin. Kun pohja on valmis, kumoa valmis levy leivinpaperin päälle jäähtymään.
Valmista täyte: hienonna kirjolohi, maustekurkkuviipaleet, punasipuli ja tilli. Sekoita täytteen ainekset. Mausta sinapilla ja pippurilla.
Käännä levy toisin päin (paistopinta jää päällimmäiseksi) ja levitä täyte röstiperunalevyn päälle ja rullaa levy kevyesti rullalle.
Leikkaa rullasta paloja ja tarjoa esim. vihersalaatin kanssa.