Joulun ja vuodenvaihteen pyhät saattavat olla lemmikille stressaavaa aikaa, johon kannattaa varautua hyvissä ajoin, klinikkaeläinhoitaja Anna Koskinen kertoo portugalinpodengo Pinxo sylissään.

Joulu ja uusivuosi ovat iloista aikaa, mutta talven juhlat saattavat aiheuttaa lemmikkien kanssa myös ongelmia, jotka ovat ehkäistävissä ennalta.

Kukapa ei haluaisi, että rakas lemmikki pääsee osalliseksi juhlahumusta? Pieneläinvastaanotto Punaturkin klinikkaeläinhoitajat Sini Taskinen ja Anna Koskinen kuitenkin muistuttavat, etteivät joulun herkut, kuten suklaa, kinkunrasvat tai itse kinkku sovellu lemmikeille.
– Ei ole kivaa, jos eläin ripuloi tai joudutaan lähtemään lääkäriin soveltumattoman ruoan takia. Siksi kannattaa varata lemmikille sopivia, omia juhlaherkkuja tai vaikkapa aktivointilelu lahjaksi.
Joulun jälkeen on vuorossa uusivuosi ilotulitteineen. Osalla ongelmat ovat lieviä ja vapaankaupan valmisteet riittävät stressinhoitoon, mutta osa tarvitsee reseptilääkkeitä. Joka tapauksessa useimpien valmisteiden käyttö pitää aloittaa jo hyvissä ajoin ennen uutta vuotta.
– Kannattaa myös muistaa, että mikäli koira tai kissa on menossa hoitolaan lomien ajaksi, rokotusten on oltava kunnossa.

Alkuvuoden tapahtumat

Punaturkissa järjestetään alkuvuonna virallinen silmätarkastuspäivä koirille.
– Keräämme parhaillaan listaa kiinnostuneista ja ilmoitamme ilmoittautuneille tarkastuspäivän lähempänä ajankohtaa. Meihin kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä ja varmistaa paikka omalle lemmikille.
Laskiaisen tienoille on taas suunnitteilla viimevuotiseen tapaan laskiaisrieha.
– Rieha on koko perheen tapahtuma ja sinne ovat tervetulleita niin koirat, lapset kuin vanhemmatkin. Ilmoitamme tapahtumasta lähempänä tarkemmin, joten kannattaa seurata Facebook-sivujamme. Sieltä löytyvät myös muut ajankohtaiset tiedotteet, tarjoukset ja tapahtumat, Koskinen ja Taskinen muistuttavat.

p

Pieneläinvastaanotto
Punaturkki
Satamakatu 20, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi
www.punaturkki.fi
Myös Facebookissa!