Valikko Sulje

Porvoon katkarapu-chiliriisi

600g katkarapuja

Valmista chiliriisi, mangosalsa ja limekastike.

Kokoa annokseksi

CHILIRIISI

1 sipuli
1 punainen chilipalko
2 rkl voita
2 dl jasmiiniriisiä
4 dl vettä
2 rkl hummerifondia

1. Hienonna sipuli ja chili, josta on poistettu
siemenet. Kunnollisella veitsellä hienontaminen on helpompaa, olen huomannut.Kuullota voissa ja lisää riisi.
2. Lisää vesi ja fondi, kiehauta.
3. Anna riisin hautua kypsäksi miedolla
lämmöllä kannen alla.

LIMEKASTIKE
2 limeä
3,3 dl kuohukermaa
½ tl kurkumaa
2 rkl hummerifondia
1 dl hienonnettua ruohosipulia

1. Pese limet, raasta niiden kuori ja purista
mehu. Lisää kattilaan kerman joukkoon.
2. Lisää mausteet ja fondi.
3. Keitä kasaan kunnes kastike on sopivan paksua. Lisää lopuksi ruohosipuli.

MANGOSALSA
1 kypsä mango
1 sipuli
1 punainen paprika
1 punainen chilipalko
2 limeä
sormisuolaa

1. Hienonna mango, sipuli ja chili, josta on
poistettu siemenet.
2. Pese limet. Raasta kuori ja purista mehu.
3. Yhdistä kaikki aineet. Ripauta päälle suolaa.