Valikko Sulje

Patatas ala brava 4:lle

1 kg perunoita
4rkl öljyä
1tl paprikajauhetta
1/2tl suolaa
Tomaattikastike
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
2rkl tomaattipyreetä
tabaskoa, suolaa, sokeria

Keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 10 minuuttia). Kuutioi hieman jäähtyneet perunat sopiviksi suupaloiksi. Voit myös halutessasi kuoria perunat.
Ruskista perunat kuumalla pannulla runsaassa öljyssä. Laske lämpöä ja jatka paistamista välillä käännellen noin 5 minuuttia tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Mausta perunat paprikalla ja suolalla.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit, valkosipulit ja tomaattipyree öljyssä. Lisää tomaatit ja riko tomaattien rakenne lastan avulla. Lisää kastikkeen loput ainekset ja hauduta 10 – 15 minuuttia tai kunnes tomaattikastike on sopivan sakeaa. Tarjoa paistetut perunat tomaattikastikkeen kanssa.