Näppimuikut ja tsatsikia

500 g perattuja muikkuja
1½ dl pankojauhoja
1½ dl gluteeniton tumma jauhoseos tai vehnäjauho
2 tl makeata savustettua paprikaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
½ tl cayennepippuria
2 kpl kananmunaa kevyesti vatkattuna + 2 tl vettä
1 tl suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Yhdistä jauhot, paprika, juustokumina, cayennepippuri ja suola. Kaada jauhoseos laakeaan astiaan. Vatkaa toisessa astiassa kananmuna ja vesi. Pyörittele muikut ensin kananmunaseoksessa ja sitten jauhoissa. Kuumenna voi tai öljy paistinpannussa. Paista muikut erissä keskilämpöisellä pannulla kauniin kullanvärisiksi. Jos keskiruoto tuntuu vielä kovalta, laita muikut +150C uuniin ja pidä uunissa niin, että ruoto on pehmennyt.

Tsatsiki
½ kpl tuorekurkkua
½ tl suolaa
1 - 2 kpl valkosipulinkynttä
400 g turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria
Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15 - 30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.