Huhtikuun 18. päivänä Kuopion kaupungintalon juhlasalissa tehdään yhdessä hyvää muotinäytöksen ja konsertin merkeissä. Tuotto ohjataan lyhentämättömänä nuorten hyväksi, kertovat Lions Club Kuopio/Canthin presidentti Raija Turunen (oik.) ja Elina Pallonen-Eriksson yhden muotinäytöksen yhteistyökumppanin, Iloisen Viivin myymälässä.

Kuopion kaupungintalolla järjestetään 18.4.2020 klo 15.00 – 17.00 hyväntekeväisyysmuotinäytös ja -konsertti. Muotinäytöksen teemana on muotia ajan hengessä.

Lions Club Kuopio/Canthin järjestämä tapahtuma on todellinen yhteistyön voimannäyte. Leijonien lisäksi järjestelyissä on mukana iso määrä yhteistyökumppaneita ja paikallisia yrityksiä, joiden yhteistyönä lavalla esitellään upeita vaatteita, asusteita, koruja, kenkiä ja kampauksia. Suolaista ja makeaa sisältävät väliaikatarjoilut ovat Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden käsialaa.
- Väliaikatarjoilujen lomassa saamme nauttia tangoprinssi Markku Uhlbäckin konsertista säestäjänään kanttori-urkuri Ossi Jauhiainen. Kirjailija, poliisi ja kansanedustaja Marko Kilpi toimii tilaisuuden suojelijana, Elina Pallonen-Eriksson kertoo.

Tuotto nuorten hyväksi

Tapahtuman tuotto käytetään lyhentämättömänä kuopiolaisten nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn sekä työelämään ja opiskeluihin aktivointiin.
- Nuoret ovat meille erittäin tärkeitä ja haluamme omalta osaltamme olla lisäämässä nuorten hyvinvointia, presidentti Raija Turunen kertoo.
Tapahtumaan osallistuminen onkin erinomainen tapa tehdä hyvää ja nauttia samalla loistavasta ohjelmasta. 25 euron arvoisen lipun hintaan kuuluu muotinäytöksen ja konsertin lisäksi väliaikatarjoilu sekä jokaiselle vieraalle lahjoitettava tuotekassi.
Muotia tavallisille ihmisille
Muotia ajan hengessä on vahvasti paikallinen tapahtuma, jossa muotia esittelevät tavalliset kuopiolaiset. Malleja löytyy siis eri ikäisiä ja -kokoisia, aivan niin kuin katukuvastakin. Lavalle nousee myös Kuopion kaupunginteatterin johtaja Tommi Auvinen.
Hyväntekeväisyysmuotinäytös järjestettiin ensimmäistä kerran vuonna 2006. Vuoteen 2012 saakka näytöksiä järjestettiin vuosittain, siitä eteenpäin joka toinen vuosi.
- Tämä on meille suuri voimainponnistus, joten kahden vuoden rytmi on osoittautunut hyväksi. Tämänkin kertaisen näytöksen valmistelut on aloitettu jo vuosi sitten keväällä.

Yhdessä olemme enemmän

Hyväntekeväisyys on vuonna 1993 perustetun Lions Club Kuopio/Canthin eli Canthin naisten keskeinen toiminnanmuoto. Muotinäytöksen kaltaisten varainkeruutilaisuuksien lisäksi toimintaan kuuluu erilaisia palveluaktiviteetteja. Nuorten lisäksi myös lapset ja lapsiperheet ovat clubilaisten sydäntä lähellä.
Sekä Pallonen-Erikssonilla että Turusella on takanaan pitkä Lions Club -historia. Leijonatoiminnan vahvuudeksi he kertovat sen, kuinka yhdessä saadaan aikaan monipuolisesti hyvää. Canthin naisiin kuuluu monenlaisia ihmisiä, joilla on osaamista ja kokemusta elämän eri osa-alueilta.
- Olen määritellyt oman presidenttikauteni teemaksi ”Yhdessä olemme enemmän.” Tämä pätee kaikkiin elämän eri osa-alueisiin. Haluammekin toivottaa kaikki tervetulleiksi tekemään hyvää kaupungintalolle. Lippuja saa hankittua kaikilta klubilaisilta tai ovelta. Sali on ollut perinteisesti aivan täynnä, joten paikka kannattaa kuitenkin varmistaa hankkimalla lippu jo ennakkoon, naiset muistuttavat.


Teatterituotot lasten ja nuorten hyväksi

Rauhalahti Teatteri ja Koljonvirta Teatteri ovat jakaneen kesän 2019 lipputuloilla kerätyt hyväntekeväisyysvarat avustuskohteille. Tuki kohdistui nuorten ennakoivaan mielenterveystyöhön. Yhteensä jaossa oli yli 22 000 euron potti. Kuopion alueella avustukset saivat Kuopion kaupungin perhetyö, Kuopion kaupungin aikuissosiaalityö, KYSin nuorisopsykiatrian poliklinikka, TUKEVA-työvalmennussäätiö sekä Etsivän nuorisotyö.
Tähän mennessä teatterit ovat keränneet hyväntekeväisyyteen yli 60 000 euroa. Myös tulevana kesänä Rauhalahdessa nähtävän Kun Danny toi shown Suomeen -musikaalin tuotoista ohjataan euro jokaisesta pääsylipusta myöhemmin kohdennettavaan kohteeseen.