FinVectorin Pauliina Tuovinen (vas.) ja Johanna Pirinen tapasivat Ilkka Nykäsen samoilla sohvilla kuin syyskuun
Go Savo -tapahtumassa. Yritys on saanut MessiLiven myötä runsaasti työhakemuksia myös muilta paikkakunnilta.

MessiLive on yrityksille tehokas ja helppo väline rekrytointiin. Yksi tyytyväisistä MessiLiven käyttäjistä on voimakkaasti kasvava lääketeollisuusyritys FinVector. Tämän parempaa työpaikkailmoitusta ei voi olla, henkilöstöpäällikkö Johanna Pirinen ja HR koordinaattori Pauliina Tuovinen iloitsevat.

MessiLive on Pohjois-Savon TE-toimiston kehittämä vuorovaikutteinen suoratoistokanava ja rekrytointikonsepti, jossa työnantajat ja -hakijat kohtaavat sekä kasvokkain että verkossa. TE-toimisto on järjestänyt jo yli 100 rekrytointitapahtumaa Messissä. Livelähetykset aloitettiin vuosi sitten marraskuussa. Tapahtumassa rekrytoija esittelee yrityksen ja tehtävät, joihin ollaan palkkaamassa työntekijöitä.
– Teemme tapahtumaan osallistumisen helpoksi rekrytoijalle. Haastattelemme työnantajan edustajaa etukäteen sovitun rungon mukaisesti. Yrittäjän ei tarvitse valmistella kalvosulkeisia, vaan riittää, että hän tulee paikalle, asiantuntija Ilkka Nykänen kertoo.

Messiliveä voi seurata missä tahansa

Haastattelu tapahtuu rennosti sohvalla jutustellen. Tilaisuuteen on kutsuttu potentiaalisia työnhakijoita paikan päälle ja lisäksi sitä voi seurata missä päin maata tai maailmaa tahansa MessiLiven suoratoistokanavalla. Näin tavoitetaan entistä laajempi joukko kiinnostuneita hakijoita. Videot jäävät MessiLiven YouTube -kanavalle, joten niitä voi katsoa myöhemminkin.
– Keskustelutilaisuus on hyvä mahdollisuus kohdata työnhakijoiden ja -antajien kesken. Yleisö voi esittää kysymyksiä ja niitä voi esittää myös chatin välityksellä. Hyvin onnistuneen tapahtuman ja spontaaniuden takana on kuitenkin aina huolellinen valmistelu ja tiedotus, josta me vastaamme, asiantuntija Henna Kallinen kertoo.
MessiLive on Suomessa ainutlaatuinen palvelu ja konsepti laajenee myös Iisalmen ja Varkauden toimipisteisiin.
– Olemme saaneet niin työnantajilta kuin työnhakijoilta todella hyvää palautetta ja kehitämme palvelua sen perusteella jatkuvasti entistäkin paremmaksi.

Paras työpaikkailmoitus

Geeni- ja soluterapeuttisia lääkehoitoja kehittävä FinVector on rekrytoinut kuluvana vuonna 40 työntekijää ja ensi vuonna arviolta 30 henkilöä lisää.
– Yrityksessämme on tarvetta monenlaisille tekijöille ja avoinna on ollut paikkoja muun muassa tutkijoille, insinööreille, proviisoreille ja toimistotyöntekijöille, henkilöstöpäällikkö Johanna Pirinen kertoo.
Koska kyseessä on spesifiä ammattitaitoa vaativa ala, rekrytointia ei ole rajattu yksinomaan Kuopioon, vaan ammattilaisia haetaan kauempaakin. Siksi MessiLive-lähetys sopi yrityksen tarpeisiin erinomaisesti. FinVector osallistui syyskuussa Messissä järjestettyyn Go Savo -rekrytapahtumaan.
– MessiLive oli meille todella hyvä keino tavoittaa työnhakijoita maanlaajuisesti ja rakentaa meistä samalla mielikuvaa työnantajana, HR koordinaattori Pauliina Tuovinen sanoo.
Tuovisen mukaan tilaisuus oli miellyttävä ja helppo tapa kohdata suuri määrä hakijoita kerralla.
– Kohtaaminen hyödytti varmasti molempia osapuolia. Yleisö sai esittää meille lisäkysymyksiä ja toisaalta me pääsimme juttelemaan potentiaalisten hakijoiden kanssa. Parissa minuutissakin ehtii jo syntyä elävämpi mielikuva hakijasta kuin pelkän hakupaperin perusteella, hän miettii.
Työhakemuksia oli FinVectorille haastatteluhetkellä tullut jo 70 kappaletta.
– Monissa hakemuksissa on mainittu, että hakija on seurannut haastattelua MessiLiven kautta. Juuri tätä toivoimmekin, että saavuttaisimme ihmiset maanlaajuisesti. Jatkossa tulemme tekemään vastaavanlaisen MessiLive-lähetyksen ulkomaille suunnattuna.

Helppoa rekrytointia

Ilkka Nykänen kertoo, että MessiLive on helposti sovellettavissa myös kansainvälisiin rekrytointeihin. Tekniikka on valmiina ja EURES-verkoston kautta tiedotus saadaan hoidettua myös ulkomaille.
– Jo nyt lähetyksiä on seurattu jopa Australiassa asti.
Palvelu sopii hyvin myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Kyseessä ei tarvitse olla kansainvälinen tai kymmenien ihmisten rekrytointitarve.
– Juuri pienissä yrityksissä rekrytointiin on usein suuri kynnys, koska siihen ei ole aikaa, resursseja, eikä valmiita toimintamalleja. MessiLiveä varten yrittäjän tarvitsee vain tulla paikalle ja kertoa asiasta, jonka hän parhaiten tuntee, eli omasta yrityksestään. Hakijat saavat esittää samalla kysymyksiä, eikä työnantajan tarvitse myöhemmin vastailla puhelimeen lisätiedustelujen takia.
Vaikka itse MessiLive -tapahtumista ja -suoratoistokanavasta saatu myönteinen palaute lämmittää TE-toimiston asiantuntijoiden mieltä, kaikkein tärkein onnistumisen mittari on lopputulos.
Tärkeintä on, että rekrytointi onnistuu ja työnantajat löytävät yrityksiinsä osaavaa työvoimaa. Palautteiden perusteella olemme tässä myös onnistuneet, palvelujohtaja Salla Rönkkö summaa.

p

Pohjois-Savon
TE-palvelut
Työnantaja- ja yrityspalvelut
Puh. 0295 043 502
www.messilive.fi