Kippis kuusenkerkkäkuohujuomalla, toivottaa Laura Hyttinen Puijon huikeiden näköalojen äärellä.
Puijon Torniravintolassa yhdistyvät mahtavat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin ja lähiseudun tuottajien laadukkaista raaka-aineista valmistetut ruoka-annokset ja omat juomatuotteet.
Tehtävässään elokuussa aloittanut Puijon Torniravintolan palveluvastaava Laura Hyttisen näkökulma ainutlaatuiseen työympäristöön on vilpittömän innostunut.
– Puijon maisema on kokonaisuus, jota et muualta Suomesta löydä ja joka tekee aina vaikutuksen myös kansainvälisiin vieraisiimme. Maisema on kuitenkin vain yksi osa kokonaisvaltaista ravintolaelämystä.
Lähimakuja Puijon maisemasta
– Ruokaelämyksen tärkein elementti on aito paikallisuus, mikä on keskeistä lähiruokapöydässä ja á la carte -listan ydin. Lähes kaikki ravintolaan tulevien raaka-aineiden tuottajista näkyvät Puijon tornista. Täällä tiedetään mistä ruoka on kotoisin, keittiöpäällikkö Sonja Morosoff lisää.
Puijon Torniravintolan listat uusiutuivat marraskuun puolivälissä ja seuraavan kerran lista vaihtuu tammikuussa. Myös Kuopio250 -juhlavuosi tulee näkymään ja maistumaan Torniravintolan keittiön antimissa. Puijon Torniravintolaan katetaan jouluaattona jouluinen juhlamenu kello 14.30.
Alkoholittomat juomat maistuvat
Puijon Torniravintolassa panostetaan myös erilaisiin juomatuotteisiin. Paikallisten toimijoiden kanssa tuotetaan suosittuja nimikkotuotteita kuten Puijo- ja Tornioluet sekä Mestarilimonadi. Maailman pohjoisin hedelmätila eli Pohjolan Hedelmä Oy toimittaa Puijon Torniravintolaan omenamehua ja omenapäärynäsiirappia, joista valmistuu maukkaita cocktaileja ja mocktaileja.
Alkoholittoman juomapaketin elementtejä ovat myös muun muassa kuusenkerkkä ja koivunmahla. Alkoholittomat juomatuotteemme ovat myös tehokas tapa minimoida hävikkiä. Monissa mocktaileissa voidaan hyödyntää myös raaka-aineita, joita jää yli jälkiruokien valmistuksessa.