Keilailu on mukava, kelivapaa laji. Yksi niistä monista aktiviteeteista, jotka Leppävirralla on tarjolla, elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen kertoo ja valmistautuu kaatoon.

Leppävirralla riittää aktiviteetteja ja elämyksiä moneen makuun. Palvelu- ja tapahtumayhdistelmä hakee vertaistaan koko Suomesta. Matkailija maapallon toiselta puolelta kokee aitoa eksotiikkaa savolaismaisemassa ja myös lähiseutujen asukkaat nauttivat huiman laajasta liikuntapalveluiden tarjonnasta.

Leppävirta on kokoonsa nähden poikkeuksellisen hyvillä matkailupalveluilla varustettu kunta. Elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen kertoo mielellään Leppävirran vahvuuksista.
– Leppävirralla on vetovoimaisia tapahtumia ympäri vuoden, mutta niiden lisäksi tarjolla on runsain mitoin aktiviteetteja omaehtoiseen liikkumiseen ja elämyslomailuun. Meillä on paljon sellaista, jota et tässä muodossa löydä mistään muualta. Puhdasta luontoa, kesää talvessa ja talvea kesässä, liikuntapaikkojen kirjoa niin aktiiveille kuin harrastajillekin ja kaikki nämä kivenheiton päässä toisistaan, vilkkaan viitostien varressa. Majoitus- ja ravintolapalvelut tukevat saumattomasti tapahtumia ja aktiviteetteja ja kaiken nivoo yhteen aito savolainen palveluasenne.

Ice Cave on auki juhannukseen asti

Luolajäänveiston MM-kisat helmikuussa ovat loistava esimerkki Leppävirran uniikista elämystarjonnasta. Jääpuistossa on näytillä kaikkiaan kuutisenkymmentä erilaista jääveistosta aina juhannukseen saakka. Paikalla oli joukkueet 12 eri maasta ja teemana oli tällä kertaa kivikausi.
– Ihannetilanne olisi saada jääluola auki jo jouluksi, joka on vilkasta matkailuaikaa. Joulu ja tällainen ikuisen talven ja jään ihmemaa ovat mitä soveliain yhdistelmä. Leppävirta on niitä harvoja paikkoja, missä tällainen elämys on tarjolla yli puolet vuodesta. Mitä kauempaa matkailija meille saapuu, sitä ihastuneempana hän tähän jäämaailmaan astuu, Anu Häiväläinen kertoo.

Seikkailua ja kiipeilyä

Seikkailupuisto Leppis tarjoaa haastetta niin yksittäisille seikkailijoille kuin ryhmillekin. Viime vuonna avattu Seikkailupuisto sijaitsee aivan Vesileppiksen vieressä ja sen palvelupiste on keilahallin yhteydessä.
– Seikkailupuisto Leppis on hieno paikka monella tavalla. Se tarjoaa liikuntaa ja jännitystä turvallisesti, aidon luontokokemuksen upeassa maisemassa ja ajallisesti se sopii hyvin päiväohjelmaan. Se osoittautui jo viime vuonna aktiivilomailijoiden suursuosikiksi, Anu Häiväläinen kertoo ja muistuttaa Leppävirran koko ajan kehittävän aktiviteettitarjontaansa.
– Leppävirta on kaavoittanut paljon maata matkailukäyttöön ja monenlaisia uusia ideoita syntyy jatkuvasti. Meillä on hieno golfkenttä, miksi emme tarjoaisi mahdollisuutta Suomen kesässä yöttömän yön golfiin? Olen varma, että vuoden päästä meillä Leppävirralla on taas uutta kerrottavaa, Häiväläinen vinkkaa.

Sporttileiri liikuttaa junioreja

Vesileppiksen monipuolinen Sporttileiri on kesäkuun liikunnallinen huipputapahtuma Leppävirralla. Tarjolla on ohjelmaa kaiken tasoisille liikkujille, aloittelijoista vakaviin harrastajiin ja kilpaa urheileviin. Ilmoittautua voi joko liikunta- tai lajileirille. Leirit on tänä vuonna tarkoitettu vuosina 2004 – 2010 syntyneille.
Liikuntaleirillä tutustutaan ja testataan useita eri lajeja sekä nautitaan vapaasti liikunnasta. Lajileirillä keskitytään yhteen lajiin ja sen lajitaitojen parantamiseen ja hauskanpitoon. Lajivalikoima Sporttileirillä on melkein kuin olympialaisissa konsanaan. Mukana ovat cheerleading, jääkiekko, jalkapallo, taitoluistelu, voimistelu, hiihto, yleisurheilu, luontoliikunta, uinti, keilaus, pyöräily, tanssi, judo, salibandy, lentopallo/beach volley ja parkour. Leppävirralla niin kesä- kuin talvilajitkin onnistuvat samalla leirillä, harvassa paikassa voi valita beach volleyn ja hiihdon välillä. Majoitusvaihtoehdoissakin riittää vaihtoehtoja hotellista koulumajoitukseen. Ilmoittautuminen Sporttileirille päättyy 10.6.2018.

 

Melonta on yksi Leppävirran monista kesäaktiviteeteista.

p

Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis
Vokkolantie1, 79100 Leppävirta
puh. 029 170 0170
myynti@vesileppis.fi
www.vesileppis.fi

Seikkailupuisto Leppis
Tiedustelut ja varaukset
Sami Korventaus
puh. 044 297 8146
www.seikkailupuistoleppis.fi

Leppävirran kunta
Savonkatu 39, PL 4, 79100 Leppävirta
puh. 017 570 911
fax. 017 570 9393
kunta@leppavirta.fi
www.leppavirta.fi