On helteinen kesäpäivä.
Kaupungilla kiertelyn päätteeksi päätän hieman virkistäytyä pulahtamalla Väinölänniemellä uimaan ja jään kuuntelemaan kavereiden kanssa musiikkia hiekkarannalle sekä nauttimaan kesästä.
Kuopion parhaita puolia on kaupunkielämän ja luonnon läheisyys; täällä kaikki on kivenheiton päässä.
Kuopion kaupunkielämä ja erityisesti keskusta ovat kehittyneet suurin harppauksin, minkä voi parhaiten huomata ravintolatarjonnassamme. Kun vielä 10 vuotta sitten esimerkiksi etnisten ruokien perässä joutui matkustamaan etelän kaupunkeihin, tänä päivänä eri maiden perinteisten ruokien tuoksu leijailee kadulle asti saaden kulkijan veden kielelle.
Ennen Lentävä Kalakukko -juna toi matkailijat maailmalta Kuopioon, nyt kalakukkokaupunki vie ruokailijan makumatkalle maailman ympäri.
Kuopio on nostanut profiiliaan myös tapahtumakaupunkina. Esimerkiksi musiikin puolella omaan joka kesäiseen ohjelmistooni on kuulunut jo pitkään RockCock ja Viinijuhlat, joissa vierähtää helposti parikin päivää. Musiikin lisäksi kesäillassa kuuluu myös naurun remakkaa, jota tarjoilee kesäkuinen Kuopion Komediafestivaalit. Huomion arvoista on muuten myös se, että nämä kaikki tapahtumat järjestetään noin kilometrin sisällä torilta; Kuopiossahan kaikki on lähellä.
Kesäinen Kuopio on täynnä mahdollisuuksia uusille kokemuksille. Kun rohkeasti altistaa itsensä ja kokeilee erilaisia asioita mukaan voi tarttua aivan uusia elämyksiä!

Sakari Pääkkö
Taloustieteen opiskelija,
Kuopion Joukkoliikennelautakunnan
puheenjohtaja