Lauri Osmala (vas.) on ottanut Saucony Echelonin pysyväksi lenkkikaverikseen. Untamo Kuikka myy kenkien lisäksi jo tulevan talven ensimmäisiä kilpasuksiparia.

Kunnolliset kengät ovat miellyttävän ja tehokkaan liikunnan oleellinen perusta. Oletpa kuntoilija tai kilpailija, Untamon Urheilusta löytyvät oikeat, omaan käyttöösi soveltuvat yksilölliset liikuntajalkineet.

Untamon Urheilussa on hyvä valikoima perinteisiä, urheilun ammattilaistenkin suosimia kenkämerkkejä, kuten Saucony, Salomon ja Mizuno. Myös kuntoilijat löytävät sopivat kengät laajasta valikoimasta.
– Oikean juoksu- tai kuntoilukengän valintaa helpottavat juoksumatto ja jalkatesteri. Testerillä voidaan tutkia jalkojen yksilölliset erot ja kuormitukset, ja juoksumatolla ostaja voi kokeilla kenkämalleja juosten ja kävellen. Näin varmistetaan onnistunut jalkinevalinta, yrittäjä Untamo Kuikka esittelee.

Sauconylla triathlonille

Triathlonisti Heidi Hyvärinen osallistuu lokakuussa Havaijin MM-kisaan. Siellä luvassa on peräkkäisinä suorituksina lähes neljä kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja maratonjuoksu.
– Tavoitteeni on kisata kärkisijoista omassa ikäryhmässäni. Lähden isoon kisaan varsin luottavaisena.
Hyvärisen mukaan triathlon on kova, mutta hieno laji, jossa voi aina kehittyä. Se on myös suosittu kuntoilulaji.
– Hyvällä kengällä on ratkaiseva merkitys. Juoksumaton ja testerin avulla saan itselleni juuri oikeat kilpailu- ja harjoituskengät. Tietysti myös hyvät urheilusukat ovat erittäin tärkeät, Hyvärinen kertoo.
– Olen jo pitkään käyttänyt Sauconyn kenkiä, koska ne tuntuivat minusta heti alusta lähtien todella hyviltä ja luotettavilta maratonillakin. Saucony tukee jalkaa, mutta antaa liikeratojen muodostua luonnollisiksi.

Kävelyä ja patikointia

Lauri Osmala hankkii Untamon Urheilusta omaan lajiinsa sopivat jalkineet:
– Saucony Echelon sen olla pitää. Harrastan kävelylenkkejä ja patikointia niin maastopoluilla kuin kaupungissa. Hengittävä nahkakenkä, jossa on joustava sisäpohja ja pitävä kumipohja myös talvella, on paras valinta, Osmala painottaa.
Myös vaeltajien ja patikoijien kannattaa hankkia kunnon vaelluskengät ja soveltuvat sukat Untamon opastuksella.

p

Untamon Urheilu
Haapaniemenkatu 12, 70100 Kuopio
puh. 017 263 1311
ma – pe 9.30 – 18, la 9 – 14
info@untamonurheilu.fi
www.untamonurheilu.fi