Meiltä löytyy vastaleivottuja pullia, munkkeja, leivoksia, kakkupaloja, täytettyjä sämpylöitä, isoja lihapiirakoita, juustokierteitä ja tietenkin leipää joka makuun, Kaija Suomalainen lupaa.

Leppävirran Unnukan palvelukokonaisuus täydentyi toukokuun puolivälissä. Kotileipomo Björnillä on ennestään leipomo Kuvansissa ja kahvilat Kuvansin lisäksi Varkaudessa ja Pieksämäelle, nyt perinteikkään yrityksen tuotteita saa myös viitostien varren vilkkaalta liikepaikalta.

Björnin leipomo on kuuluisa ruokaleivistään ja sen kahvilamyymälät ovat myös monipuolisia tuoreen lähileivän kauppoja. Kaikki leivät saa myymälöissä halutessaan siivutettuna ja asiakas päättää itse siivun paksuuden. Yrittäjä Teemu Vehkaperä on ylpeä leipomon laadukkaasta valikoimasta ja pitää kunnia-asiana, että iskulause ”tänään leivottua” pitää kutinsa.
– Leivomme joka päivä yli kolmekymmentä eri tuotetta, leivät, sämpylät, patongit, suolaiset ja makeat kahvileivät ja konditoriatuotteet. Björnin Ruisleipä on ollut 1980-luvun lopulta asti leipomomme suosituin tuote. Ruisleipää saa myymälöistämme sekä pyöreänä, että vuokaleipänä. Ruisleivän lisäksi joka päivä leivottavia leipiä ovat muun muassa Sihtiruisleipä, Maalaisleipä, Sekaleipä, Kokojyväleipä, Spelttileipä, Seitsemän sortin vuoka ja Valkosipulileipä, Vehkaperä kertoo ja lisää että Björn tuo oman osaamisensa myös Leppävirran lounastarjontaan.
– Arkisin on tarjolla maittava keitto- ja salaattilounas. Unnukassa on myös ihan oma erikoisuutensa, Björnin mini-pizza pikkunälkään, pikkuväelle ja muille herkkusuille.

Unnukan sijainti on oivallinen

Teemu Vehkaperä kertoo Unnukan liiketilan olevan niin sijaintinsa kuin synergioidenkin vuoksi loistava paikka uudelle kahvilamyymälälle.
– Unnukalla on matkailijoiden keskuudessa ansaitusti maine pysähtymisen arvoisena paikkana, toimivathan saman katon alla myös Iittalan tehtaanmyymälä ja merkkivaateliike Aku & Ada. Tähän kuvioon laadukas myymäläkahvila istuu paremmin kuin hyvin. Matkailukeskus Unnukka on meille hyvä paikka toimia ja tulemme olemme aktiivisia unnukkalaisia myös kesätapahtumien suhteen. Ainakin kesäkuun Blues Picnic ja elokuun Valoa ja Virtaa näkyvät vahvasti myös meillä, Vehkaperä lupaa.

p

Myymälä-Kahvila-
Ravintola Björn
Unnukka
Kalmalahdentie 2, 79100 Leppävirta
puh. 044 973 3731
ma – pe klo 10 – 18, la 10 – 16, su 12 – 16
Lounas ma – su 11 – 14