Palvelualojen Opistossa kokiksi opiskellaan hyvin varustelluissa ja avarissa opetustiloissa. Tara Makkonen valmistelee päivän lounasta.

Palvelualan Opisto Kuopio auttaa myös arjessa

Palvelualan Opisto Kuopio on Pohjois-Savon vanhin ammatillinen oppilaitos. Aikaisemmin Talouskouluna tunnettu oppilaitos on yhä monipuolisemman osaajien joukon kouluttaja. Koulutuksen lisäksi tarjolla on myös kuopiolaisten arkea helpottavia ruokapalveluita.

Markkinointivastaava Hanna Korhonen kertoo tulevan vuoden uudistuvista koulutuksista.
– Tutkintonimikkeet uudistuvat ja jo tulevan kevään yhteishaussa tarjoamme elokuussa alkaviin opintoihin ravintola- ja catering-alan perustutkintoa. Ruokapalvelun osaamisalalta valmistutaan kokiksi. Toinen uusi tutkintonimike on puhdistus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, jossa voi suuntautua kotityöpalvelujen osaamisalan kautta kodinhuoltajaksi tai toimitilahuollon osaamisalan kautta toimitilahuoltajaksi, Korhonen kertoo.

Koulun kautta työhön

Työllisyystilanne edellä mainituilla koulutusaloilla on hyvä. Esimerkiksi kodinhuoltaja voi työllistyä palvelukoteihin, kotityöpalveluyrityksiin ja monille oma yrityskin on varteenotettava vaihtoehto.
– Tässä työssä kone ei vielä pysty korvaamaan ihmistä. Toimitilahuoltajille taas riittää töitä kouluissa, toimistoissa, päiväkodeissa, hotelleissa, vanhainkodeissa ja sairaaloissa ja monissa muissa kohteissa. Molemmissa ammateissa työnkuva on monipuolinen ja toimeen tarttuville moniosaajille on nyt vahva tilaus. Osaava kokki on hänkin vahvoilla työmarkkinoilla, Korhonen muistuttaa.
PAOKin koulutusten suosio on vahva koska opinnot johtavat suoraan työelämään ja kauempaakin on helppo tulla opiskelemaan. Oppilaitos on keskustassa, kivenheiton päässä rautatieasemasta ja opetustilat ovat modernit ja varustelultaan ajan tasalla.
Hanna Korhonen muistuttaa myös opintojen joustavuudesta.
– Peruskoulusta tullaan yhteishaun ja opintopolun kautta, mutta aikuisilla on erilaiset käytännöt. Muuten mitään erillisiä hakuaikoja ei tarvitse odottaa, vaan kannattaa ottaa suoraan yhteyttä meihin soittamalla, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta. Meillä on opiskelijoita hyvin monenlaisilla taustoilla ja jokaisen opinnot räätälöidään yksilöllisesti. Monella on jopa vuosikymmenien työkokemus joltain muulta alalta mutta uranvaihto kiinnostaa. Oppilaitokselle on rikkaus että 105 opiskelijan joukkomme on yhtä monipuolinen kuin tulevat työyhteisötkin.

Arkea helpommaksi kahvilamyymälän kautta

Palvelualan Opiston aulassa osoitteessa Asemakatu 4 palvelee monipuolinen aulakahvio. Palveluesimies Sanna Taattola kertoo kahvilamyymälän auttavan kiireisessä arjessa. Moni on jo oivaltanut että jos tietää seuraavan päivän olevan kiireinen, saa siihen joustoa ruoanlaiton osalta noutamalla valmiit ruoat kahvilamyymälästä.
– Teemme säilöntäaineetonta kotiruokaa tuoreista raaka-aineista ja annokset on suunniteltu ja valmistettu nimenomaan tähän myyntipisteeseen. Opiskelijat ovat ruonlaitossa mukana ja valmistavat suunnitellun lounaslistan mukaisia annoksia ja tilausruokia. Lounasta toki nautitaan paljon myös tässä viihtyisässä kahvilassakin, Taattola kertoo ja muistuttaa vielä yhdestä palvelun valttikortista.
– Palvelemme yksilöllisesti eli jos haluat ruokaa vaikkapa omalla tai mummon reseptillä, toteutamme toiveesi ilomielin. Meillä kokataan aina asiakasta varten, olipa kyseessä arkilounas tai juhlien pitopöytä. Kannattaa kysäistä mitä kaikkea meiltä löytyy, Taattola vinkkaa joustavasta tilauspalvelusta.

p

Palvelualan
Opisto Kuopio
Asemakatu 4, 70100 Kuopio
puh. 044 035 5623
Kahvilamyymälä avoinna
ma ja pe 8.45 – 14, ti – to 8.45 – 16.15
Lounas ma – pe 10.45 – 12.00
Tilaukset: Sanna Taattola 044 035 5600
tai yhteydenottolomakkeella
http://paok.fi/aulakahvila/
info@paok.fi
www.paok.fi