Pannuhuone Gust.Raninin pääbaarimestari Antti Talvinen ja Isä Camillon keittiömestari Sami Kinnunen tekevät saumatonta yhteistyötä. Kinnunen on yhdessä Janne Tirrin kanssa luonut laatuannoksia myös Pannuhuone Gust.Raninin sekä sen Kyökki-ulkokeittiön tarpeisiin.

Isä Camillo ja Pannuhuone Gust. Ranin muodostavat tänä kesänä kaupungin vetävimmän terassiduon. Ne muodostavat yhteisen anni skelualueen ja molemmilta terasseilta saa omanlaistaan laatupurtavaa ja jaloja juomia paikallisin voimin tuotettuna.

Tänä kesänä Kuopion vilkkaimpiin katuihin kuuluva Kauppakatu uudistuu, siitä tulee puistokatu. Katu on remontissa, mutta sen varrella toimivat ravintolat sopeutuvat ketterästi tilanteeseen. Ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja Eeva Mertanen kertoo myös Isä Camillon ja Pannuhuone Gust.Raninin uudistuvan entistä palvelevammaksi ja monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi.
– Camillon terassi palvelee katurempan aikanakin, mutta pääpaino on nyt illassa. Silloin katuremontin häly on tauonnut ja viihtyisällä terassilla nautitaan hyvää ruokaa ja juomia hyvässä seurassa. Katuremontin otamme vastaan positiivisesti ja pilke silmäkulmassa, #komeimmatremppaukot -meiningillä, Mertanen naurahtaa. Joka päivälle on tulossa maukkaita nostoja ja spesiaaleja ja tarjouksia koko kesän aikana. Terassi on muutoinkin uusinut ilmettään, tyylikäs aita suojaa entistä paremmin katuelämältä ja tunnelma on kodikas.
Maanantaista perjantaihin terassi avautuu kello 15, lauantaisin jo kello 12. Heinäkuussa Camillon terassi palvelee myös sunnuntaisin, kehnon sään sattuessa on myös Isä Camillon sali avoinna 12 – 16. Camillon terassisunnuntait ovat kesäkuussakin mahdollisia, jos kesäaurinko ja lämpömittari suovat.

Kahden terassin maukas suora

Isä Camillon ja Pannuhuone Gust.Raninin terassit kuuluvat itse asiassa samaan kokonaisuuteen, vaikka tätä ei välttämättä aina hoksata.
– Terassien välillä voi liikkua vapaasti, kyseessä on yhtenäinen anniskelualue. Jos ottaa vaikkapa oluen Pannuhuoneelta, voi sen kanssa vapaasti liikkua Isä Camillon terassille tai päinvastoin. Kauppakatu 25 – 27 -terassit on tämän kokonaisuuden yhteinen nimi. Helppo muistaa, Mertanen vinkkaa.
Pannuhuoneen terassilla palvelee nyt Kyökki, avokeittiö josta saa pientä purtavaa paikalliseen tyyliin pitkin iltaa. Kyökistä saa annoksia myös mukaan vaikkapa ihan ohi kulkiessaan. Kyökki sijaitsee terassin Museokadun puoleisella sivulla, joten kesäkadun kulkijoiden nenät saavat nyt nuuhkaista uusia, herkullisia tuoksuja. Kyökin hintataso on kesäisen sopuisa, annosten hinnat ovat 6 – 8 euron tietämissä.
Kyökki tarjoaa maukasta purtavaa laadukkaista paikallisista raaka-aineista valmistettuna. Vaihtuvalla listalla saattaa olla tarjolla vaikkapa kalista eli Kallaveden kaloja hyödyntävää lihapiirakan tyylistä herkkua. Myös vegaanisuus on vahvasti mukana, vaihtoehtoja löytyy.

Paikallista Pannarilta

Pääbaarimestari Antti Talvinen kertoo keväällä uudistuneen Pannuhuone Gust.Raninin juomavalikoimissa yhdistyvän entisen Kauppahuone Gust.Ranin luova drinkkimaailman ja Pannuhuoneen viskit, viinit, paikalliset oluet ja siiderit.
– Nykyaikana valikoiman on oltava laaja ja nämä tilat antavat siihen mahdollisuuden. Tarjolla on monta kokeilemisen arvoista erikoisuutta tämän kiinteistön muinaisen talonmies Kuittisen mukaan nimetystä drinkistä Ravintolamestareiden omaan Mestari Stout -nimikko-olueen, Talvinen kertoo.
– Valikoimassa on mahdollisimman monipuolisesti esimerkiksi paikallisten Lignell & Piispasen ja RPS Brewingin tuotteita. Paikallisuus ja korkea laatu on myös juomatuotteessa tärkeää. Kesällä niin juomia kuin Kyökin ruokiakin on mukava nauttia entistä suojaisammalla ja tasalämpöisemmällä terassilla, ja keikathan alkavat aina hyvissä ajoin, ravintolapäällikkö Roope Hakkarainen muistuttaa.

Ravintolapäällikkö Roope Hakkarainen ja pääbaarimestari Antti Talvinen ovat valmiina suosittelemaan sopivan juoman kuohuviineistä viskeihin ja drinkeistä olueen ja siidereihin, viinejä unohtamatta.


Makuja ravintolan omasta pellosta

Ravintola Musta Lammas ottaa lähiruoka-termin tosissaan. Musta Lampaan kattoterassilla kasvatetaan tänä kesänä kasviksia amppelitomaateista yrtteihin. Lähipellon antimet eivät lähde pitkille kierroksille, vaan päätyvät tuoreina asiakkaiden lautasille. Keittiömestari Juuso Rautiainen haluaa, että paljon puhuttu lähiruoka ei ole vain sanahelinää.

– Meille on tärkeää, että tiedämme mistä raaka-aineemme ovat kotoisin. Kattoterassin tuotteiden taival voidaan käydä vaikka näyttämässä asiakkaalle, mutta esimerkiksi liha hankitaan sekin tutuilta lähiseutujen pientuottajilta. Kala tulee tietenkin pääosin Kallavedestä ja lähialueiden järvistä, juurekset lähialueen tuottajilta, kuten esimerkiksi Kaikon tarhalta. Viime vuonna meillä oli Kurkiharjussa oma viljelmä, josta saimme juurekset ja vihannekset, mutta tänä vuonna päätimme siirtää peltomme kattoterassillemme, lähelle asiakkaitamme, Rautiainen kertoo.

Ravintolapäällikkö Anu Heiskanen kertoo, että Mustan Lampaan oma lähipelto ei ole salattu puutarha, päinvastoin.
– Katolle pääsee tutustumaan viljelmiimme, kerromme mielellämme kasvimaasta ja raaka-aineidemme ideologiasta. Lähiruoan siimeksessä onnistuvat myös grillijuhlat tai vaikka rapukekkerit, kattoterassimme on elävä osa Mustan lampaan kesää ja se tarjoaa monella tavalla tuoreita ja maistuvia ruokaelämyksiä asiakkaillemme. Kun henkilökunta itse huolehtii pellosta ja yrttitarhastaan, näemme heti, kun jokin raaka-aine on parhaimmillaan, Heiskanen linjaa.

 

 

p

Pannuhuone
Gust.Ranin –
Olohuone & Terassi
Kauppakatu 25-27, 70100 Kuopio
puh. 017 5810 451
ti – la 16 – 02
www.pannuhuone.net

Isä Camillo
Kauppakatu 25-27, 70100 Kuopio
puh. 017 5810 450
ravintola@isacamillo.net
www.isacamillo.net