Uudessa särmäinlaitteessa riittää tehoa. Jukka Tiilikainen on tyytyväinen uuteen koneeseen.

 J-Metallikaluste Oy on metallialan moniosaaja, joka on tällä vuosikymmenellä koko ajan laajentanut ja monipuolistanut palveluitaan. Mittatilaustöinä tehdään pitkiä sarjoja ja mutta myös yksittäiskappaleita. Ajanmukainen konekanta mahdollistaa vaativatkin urakat.

J-Metallikaluste Kuopion Kylmämäessä on laajentanut toimintaansa hallitusti, loogisia periaatteita noudattaen. Asiakkaan tarpeisiin vastataan mahdollisimman hyvin. Jos se vaatii omien palveluiden päivittämistä, se tehdään. Konekantaa on lisätty ja uusittu lähes joka vuosi. Keväällä käyttöön otettiin moderni Safan Darley -särmäyskone, jonka puristusvoima on peräti 170 tonnia.
– Tällä laitteella kymmenen millin rautakin taipuu helposti. Kyseessä on hybridilaite, hihnat saavat lisätehoa sylintereistä. Laite on todella nopea ja tehostaa työtämme edelleen. Monet asiakkaistamme ovat toimialansa raskaampaa osastoa, joten myös meidän konekannaltamme edellytetään riittävää suorituskykyä. Se on hyvä asia, tällä tavalla olemme pysyneet ajan tasalla kovassa kilpailussa, yrittäjät Jarno Hiltunen ja Jukka Tiilikainen kertovat.

Robotti ei korvaa ammattimiestä

J-Metallikalusteen käytössä on myös Prima Power -laserleikkauslaite varustettuna automaattisella Compact Server lastaus- ja purkulaitteella, joka on käytännössä robotti. Tulevaisuudessa vastaavanlaisia robotteja on J-Metallikalusteen tiloissa enemmänkin. Tämä ei silti tarkoita työpaikkojen vähenemistä, päinvastoin.
– Robotit mahdollistavat laitteiden tehokkaamman käytön jopa ympärivuorokautisesti. On työvaiheita, jotka kone voi tehdä yöaikana itsekseen ja näin saadaan lisäaikaa niille prosessin vaiheille, joissa tarvitaan ammattimies asialle. Tilauskantamme on parantunut koko ajan ja se edellyttää konekannalta koko ajan tehokkaampaa toiminta-aikaa. Sen mahdollistaa ammattitaitoinen henkilöstö, jota olemme palkanneet koko ajan lisää. Tällä hetkellä hommissa on 14 henkilöä ja osaajille on töitä jatkossakin, yrittäjät ennustavat.

Toimivaa oppilaitosyhteistyötä

J-Metallikaluste tekee myös säännöllistä yhteistyötä eri oppilaitosten, esimerkiksi Savon Ammattiopiston kanssa. Yritys tarjoaa harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille, muutama vakituinen työsuhdekin on saanut alkunsa harjoittelujaksosta. Jukka Tiilikainen kertoo oppilaitosyhteistyön olleen mukana yrityksen alkuvaiheista asti.
– Toimiala tarvitsee jatkossakin osaavia tekijöitä ja otamme mielellämme harjoittelijoita tutustumaan näihin hommiin. Viimeistään täällä ennakkoluulot karisevat ja mielikuvat savuisista, kuumista ja hämäristä meluhalleista saa hylätä. Moni saattaa ensin yllättyä, kyseessä onkin siisti sisätyö modernissa ympäristössä. Harjoittelujaksolla esimerkiksi hitsaustyöt eivät vielä kaikilta osin tule kysymykseen, mutta alkuun pääsee hyvin. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on ollut toimivaa. Niin opettajat kuin opiskelijatkin osaavat kysellä mahdollisuuksia harjoitteluun ja me otamme erittäin mielellämme alalle suuntautuvia meille. Tämä koskee niin nuoria kuin aikuisopiskelijoitakin, Tiilikainen lupaa.

Aki on jo kolmatta kertaa harjoittelussa J-Metallikalusteella. Jukka Tiilikainen näyttää työvaiheet tarkasti.

p

J-Metallikaluste Oy
Hakekatu 14, 70800 Kuopio
puh. 017 282 2566
Jukka Tiilikainen 044 382 2566
etunimi.sukunimi@j-metallikaluste.fi
Jarno Hiltunen 044 582 2566
etunimi.sukunimi@j-metallikaluste.fi
fax. 017 282 2561
ma – pe 7 – 15.30
j-metallikaluste@j-metallikaluste.fi
www.j-metallikaluste.fi