Autotalojohtaja Markku Moilanen ja Peugeotin suosikkimalli 3008.

E. Hartikainen Oy:n Kuopion autotalon autotalojohtajana aloitti vuosi sitten Markku Moilanen, autokaupan kokenut ammattilainen. Uusi työyhteisö ja laaja merkkivalikoima piti ottaa tutuiksi ripeästi.
– Olen todella tykännyt tästä pestistä. Mahtava rikkaus oli saada lähes 50 uutta työkaveria ja päästä heidän kanssaan tutuiksi. Olen ottanut työhöni yrittäjämäisen asenteen, teen hommia täysillä, Moilanen lupaa ja lisää että modernissa autokaupassa menestys ei tule sattumalta.
– Henkilökuntamme on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Olemme palkanneet viimeisen vuoden aikana kymmenen uutta työntekijää eri osastoillemme ja näistä useita nuoria tulevaisuuden lupauksia. Rekryjen ainut tavoite oli saada asiakaspalveluun huippuammattilaisia, joilla asenne on joka hetki sellaisella tasoilla, että pärjäämme kovassa kilpailussa. Minulle on tärkeää, että henkilökunta viihtyy työssään ja on motivoitunutta. Jalkapallomiehenä näen hyvän yhteispelin ratkaisevan merkityksen. Pelaamme kaikki samaan maaliin eli asiakastyytyväisyyden eteen. Ilman sitä on turha odottaa kaupallistakaan menestystä, Moilanen vertailee urheilun ja kaupan maailmoja.

Palvelu ratkaisee pelin

Vaihtoautopäällikkö Marko Immonen oli yhdeksän vuotta toisen kuopiolaisen autoliikkeen palveluksessa, minne hän siirtyi Hartikaiselta. Immonen toteaa palanneensa vuodenvaihteessa tuttuun taloon, missä on kuitenkin tapahtunut myös muutoksia.
– Perusarvot ovat säilyneet ja talossa on sama hyvä työilmapiiri kuin aikaisemminkin. Merkkivalikoima on toki muuttunut ja lisääntynyt, toimialan kilpailu on kiristynyt. Kaikilla autoliikkeillä alkavat tuotteet olla kunnossa, se millä kisa käännetään eduksi, on palvelu. Asiakkaista on aidosti välitettävä. Luottamuksen asiakkaan ja myyjän välillä on oltava saumaton. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat kullanarvoisia ja niitä syntyy vain, kun sana pitää ja se tehdään mitä on luvattu, Immonen kertoo.
Myyntipäällikkö Jani Turunen vastaa uusien autojen myynnistä. Turunen tuli tehtäväänsä elokuun lopulla työskenneltyään sitä ennen Delta-autolla yli yksitoista vuotta ja sitä ennen kuusi vuotta Varkauden Autokarilla ja kaksi vuotta Laakkosella. Turusen startti Hartikaisella on sujunut hyvissä tunnelmissa.
– Mielenkiintoista on ollut, paljon uusia merkkejä ja työkavereita sekä ennen kaikkea hyvä tekemisen meininki. Kaikki tekevät hommia yhteistuumin iloisella ilmeellä. Myös tilat liikkeellämme ovat varsin toimivat ja tulevat vielä parantumaan syksyn remontin myötä. Tästä on hyvä jatkaa, Turunen kertoo.

Ranskalaista laatua ja huipputekniikkaa

Autotalo E. Hartikaisen ja Citroënin maahantuonnin yhteistyö juontaa pitkälle viime vuosikymmenelle. Maahantuonnissa tapahtuneiden muutosten tuomien mahdollisuuksien myötä haluttiin yhteistyötä tiivistää entistään ja vuosi sitten E. Hartikaisen edustukseen siirtyi myös Peugeot. Suunnilleen samoihin aikoihin molemmat merkit aloittivat mallistonsa päivittämisen. Mallistot uudistuvat tasaista tahtia ja kummankin ranskalaisen merkin terävöitynyt ilme sekä päivittynyt varustelu ja ajettavuus ovat vakuuttaneet kuluttajat. Citroënin myynti on kasvanut noin 72 prosenttia ja Peugeotin noin 44 prosenttia vuoden takaisesta.
– Koko yhteisen historiamme ajan on E. Hartikainen ollut meille tärkeä kumppani ja yhteistyö erinomaisella tasolla. Kulunut vuosi yhteistyön tiivistymisen jälkeen on jälleen ollut loistava esimerkki siitä. On ilo olla kumppani loistavaa tulosta pitkäjänteisellä työllä tekevien ja osaavien henkilöiden kanssa, kiittää Citroënin ja Peugeotin maahantuojan, Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle.
Tulevan syksyn merkittävimmät uutuudet ovat coupemaistunut sedan, Peugeot 508 sekä Citroën C5 Aircross SUV, unohtamatta tilavia ja käytännöllisiä uutuuksia Peugeot Rifter tai uuden sukupolven Citroën Berlingo.

Tämä joukko kiipeää asiakaspalvelun portaita porras kerrallaan ylemmäs. Vasemmalta yritysmyyntipäällikkö Jarmo Hallman, autotalojohtaja Markku Moilanen, automyyjä Jere Voutilainen, automyyjä Marko Mielonen, ajoneuvosihteerien tiimiesimies Teija Ketolainen, automyyjä Jari Leskinen, automyyjä Markku Savolainen, vaihtoautopäällikkö Marko Immonen, automyyjä Riku Järvisola, myyntipäällikkö Jani Turunen ja automyyjä Petri Kokkarinen. Kuvasta puuttuu sihteeri Mia Rantala ja nuori myyntitykki Ville Hyttinen.

p

Autotalo Hartikainen Kuopio
Neulalammentie 4
70780 Kuopio
Automyynti
ma – pe 9 – 17, la 10 – 14
puh 040 033 1155
www.hartikainen.com