Teemu Puranen, Antti Ojala ja Pasi Tuomaala, ravintoloitsijatrio osoitteesta Puijonkatu 41. Pienen remontin jälkeen avajaiset odottavat kesäkuun lopulla.

Kuopioon on viime vuosina avattu paljon uusia ravintoloita. Menestyäkseen on panostettava laatuun, palveluun ja sijaintiin. Kolmen kokkikaveruksen sympaattinen ravintola B/P Gastro Bar on kiehtova yhdistelmä savolaisuutta, lähiraaka-aineita ja kansainvälisiä makuja.

Teemu Puranen, Antti Ojala ja Pasi Tuomaala on kokkikolmikko, joka on tuntenut toisensa jo kauan. Kolmikolla on yhteenlaskettua ravintola-alan kokemusta jo melkoisesti. Teemu Puranen kertoo, että tällaista ravintolaa suunniteltiin jo pitempään.
– Kyllähän oma ravintola oli suunnitelmissa jo aikoja sitten, mutta nyt loksahtivat asiat paikalleen. Löytyi passelit tilat hyvältä liikepaikalta, omat ajatukset hyvästä ravintolaruoasta ovat saaneet vahvistusta oman työkokemuksen kautta ja nyt on intoa näyttää mitä osataan, Teemu kertoo ja luettelee Gastro B/P:n toiminnan kulmakivet.

Tuoretta ja paikallista

– Annokset tehdään meillä vain ja ainoastaan tuoreista raaka-aineista. Teemme yhteistyötä lähituottajien kanssa mahdollisimman paljon. Laatulihaa tuotetaan lähikunnissa, kalaa nousee lähivesistä ja tietenkin käytämme oman kauppatorin tuoreita vihanneksia, juureksia ja marjoja. Listat elävät sesonkien mukaan, tarjolla on pääsääntöisesti sitä mikä kulloinkin on tuoretta. Lihan kanssa suosimme pitkää hauduttamista, fileitä annoksissa on harvemmin. Pakastin ei meillä hyrrää kuin korkeintaan jäätelöä varten ja mikroaaltouuni ei keittiön hyllyssä kilkata, yrittäjät linjaavat.
Asiakaspaikkoja uudessa ravintolassa on noin kolmekymmentä, tilaa on reilut 70 neliötä. Sisustus on sekin Teemun, Antin ja Pasin oman maun mukainen. Myös juomapuolella suositaan paikallista.
– Hanasta löytyy Iso-Kallan panimon tuotteita ja muitakin pienpanimoiden tuotteita on saatavilla. Viinikellariin jouduimme kyllä ottamaan ulkolaisiakin tuotteita, mutta päälinja juomatuotteessa on sama kuin ruoassakin. Lounasta tarjotaan arkisin ja ilta-aukiolot hakevat lopulliset muotonsa kesän mittaan.

Luovuutta ja huumoria

Paitsi taitoa tehdä hyvää ruokaa, on yrittäjäkolmikolla myös luovuutta, energiaa ja hurttia huumoria tekemisissään. Jo viime kesänä torilla herätti huomiota sininen myyntikärry, jonka kyljessä iso teksti ”Megaburger Fritti Perunia” sai hymyt huulille ja kielipoliisit kaivamaan henkistä etälamautinta esille. Kuten arvata saattaa, on ”perunilla” oma tarinansa ja teksti on tehty vankkurin takaseinään ihan tahallaan. Vaunu on kuitenkin oma kesäjuttunsa, uudella ravintolalla on omat periaatteensa ja makumaailmansa. Käydäänpä testaamassa!

p

B/P Gastro Bar
Puijonkatu 41
70100 Kuopio
puh. 044 235 0321
ma – ti 11 -14
ke -la11 – 23
cwaravintolat@gmail.com