Ammattitaitoinen henkilökunta toteuttaa laadukkaan katon, joka kestää sukupolvelta toiselle. Kuvassa vasemmalta Elisa, Mika, Markus, Matti, Jonne ja Sami.

AitoKatossa vuosikymmenten kokemus yhdistyy alan viimeisimpään tietotaitoon. Tuloksena on laadukas ja kestävä lopputulos, aidosti parempi katto.

AitoKatto tekee kokonaisvaltaisia kattoremontteja kotitalouksille ja taloyhtiöille. Yrityksellä on vahva erikoisosaaminen perinteisten, tiiviiden saumapeltikattojen rakentamisessa ja remontoinnissa, mutta myös muut kattoratkaisut syntyvät räätälöidysti, kohteen tarpeiden mukaan suunniteltuina.
Yrityksen taustalla on PeltiKii Palvelu, jolla on ammattirakentamisen puolella pitkä kokemus erilaisista vaativista peltitöistä niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Sama peltisepistä ja kirvesmiehistä koostuva ammattitaitoinen henkilökunta toteuttaa myös AitoKaton remontit.

Henkilöstön osaaminen huippuluokkaa

– Panostamme erityisen paljon työntekijöiden osaamiseen. Uudet työntekijät suorittavat rakennuspeltisepän ammattitutkinnon Turun mestaripeltiseppäkoulussa OPECO:ssa, kertoo Markus Kauhanen, joka itse päivittää juuri osaamistaan työnjohtoon ja suunnitteluun keskittyvällä rakennuspeltiseppämestarin erikoisammattitutkinnolla.
Turussa toimiva peltisepänverstas muuntautuu talvella koulutuskeskukseksi, jossa opiskelijat käyvät läpi monipuolisesti erilaisia töitä ja tilanteita, joita tulee vastaan tositilanteissa. Opiskelu työn ohella on osoittautunut hedelmälliseksi tavaksi kasvattaa henkilöstön osaamista. Kun joukossa on monenlaista osaamista, tiimioppimista tapahtuu koko ajan.

Teoria kohtaa käytännön

Vaativien peltitöiden harjoitteluun ei kaivata räntäsadetta tai pakkasta. Hallilla hyvissä olosuhteissa hiottu täydellinen työsuoritus on helppo siirtää käytäntöön, eivätkä hankalatkaan sääolosuhteet vaikuta työn laatuun. Esimerkiksi vaativa piipunpellitys on helppo toteuttaa katolla, kun se on ensin useaan kertaan harjoiteltu mallikatolla sisätiloissa.

Paras nykyaikainen tietotaito

Opiskelujen myötä työyhteisöön on saatu alan uusinta tietotaitoa konkareiden vuosikymmenten kokemuksen rinnalle.
Rakennustöiden suoritusta ja laatua ohjaavat RT-kortit peltitöihin liittyen ovat uudistuneet.
– Uudistukset ovat olleet hyviä. Aikoinaan ohjeisiin tehtyjä virheitä on nyt korjattu. On tärkeää varmistaa tekijältä, että nykyaikaisia ohjeita noudatetaan. Yllättävän paljon kentällä edelleen kuulee, että kaikilla ei ole tietoa oikeista ohjeista ja työtavoista.
Asiakkaan kannalta olennaisinta on, että lopputuloksena on erinomaisen laadukas katto.
– Toteutamme kattoremontit vahvalla osaamisella, aina rakennusohjeiden ja -määräysten mukaisesti. Lopputuloksena on laadukkain katto, joka kestää sukupolvelta toiselle, Matti Herranen muistuttaa.

Lunta päin!

Kattoja remontoidaan ympäri vuoden. Kuiva pakkaskeli on erinomainen sää työskennellä. Lämpöeriste pitää talon sisäpuolen lämpimänä, vaikka kattorakenteita uusitaankin. Katon suojaaminen lumisateelta on huomattavasti vesisadetta helpompaa ja turvallisempaa. Pihakaan ei vaurioidu kun lumi ja jää on suojana. Myös hinta on talvella huokeampi, sillä rakennusalalla kesä on sesonkia.

 

Onko kattosi turvallinen?

Kattoturvallisuutta säädellään Suomessa laeilla ja määräyksillä. Esimerkiksi kulkuväylät täytyy suojata katolta putoavalta lumelta. Kaikille on varmasti tärkeää perheen turvallisuus. Kun lumiesteet ovat kunnossa, saavat lapset leikkiä kotipihalla turvallisin mielin ilman lumen tippumisen muodostamaa vaaraa.
Tärkeää lumiesteiden mitoituksessa on suunnitella riittävät esteet kattotyypin, jyrkkyyden, lapepituuden ja lumen kinostumismahdollisuuden mukaan.
– Jos kestävyys on siellä rajoilla, kannattaa lumiesteitä asentaa kahteen riviin. Joka kevät korjataan kattoja, kun lumet ovat tulleet alas esteineen päivineen. Asennamme lumiesteet, kulkusillat ja tikkaat rakennuksen käyttöturvallisuuden huomioon ottaen.
Mietityttääkö katon kunto? Oli asianne iso tai pieni, ota yhteys AitoKattoon. Ammattitaitoinen henkilökunta neuvoo ja opastaa kaikissa kattoasioissa.

AitoKaton tiimillä on hallussa sekä teoria että käytäntö!

 

p

AitoKatto
Itkonniemenkatu 29 a,
70500 Kuopio (vanha vaneritehdas)
puh. 050 339 6105
matti@aitokatto.fi
markus@aitokatto.fi
www.aitokatto.fi

PeltiKii Palvelu/
Markus Kauhanen Oy
puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa!