Tervetuloa kokemaan aidon, turkkilaisen keittiöt parhaat palat Ravintola Galatassa, Huiping Zhan ja Mahmut Demir kutsuvat.

Viime vuonna Savonkadulla ovensa avannut ravintola Galata on Kuopion ensimmäinen turkkilainen ravintola. Lounas ja à la carte tarjoavat aidon, turkkilaisen keittiön parhaat aromit.

Monipuolinen ruokalista sisältää perinteiseen tapaan valmistettuja turkkilaisia ruokia. Annokset sisältävät muun muassa tuoreita kasviksia, härän ja lampaan sisäfilettä, kirjolohta ja jättikatkarapuja. Perinteisiä turkkilaisia ruokia ovat muun muassa lihavartaat ja kyljykset, lisukkeenaan bulgur, riisi ja perunat. Koska turkkilaiseen keittiöön kuuluvat tuoreet kasvikset, myös kasvissyöjät löytävät listalta helposti suuhunpantavaa.
– Kesäkuusta alkaen buffetpöytäämme kuuluu myös pizza ja lounasajan ulkopuolella pizzaa voi tilata listalta, Huiping Zhan ja Mahmut Demir kertovat.
À la carte -listalta löytyvät alkuruoat ja salaatit, pääruoat sekä jälkiruoat kuten baklava, perinteinen paikallinen leivonnainen. Ateriaa täydentävät annoksiin sopivat turkkilaiset viinit ja oluet. Ravintolassa on myös A-oikeudet.
– Ruoan lähtökohtana ovat laadukkaat, tuoreet raaka-aineet. Annokset tehdään perinteiseen turkkilaiseen tapaan, mutta liha ja muut raaka-aineet ovat kotimaisia. Ainoastaan viinit ja oluet tuodaan Turkista.
Turkkilaisista viineistä löytyy vaihtoehtoja niin täyteläisten, mausteisten kuin kevyempien ja raikkaampien viinimakujen ystäville.

Tunnelmallinen ravintola vie ajatukset Istanbuliin

Ravintola Galata on saanut nimensä Istanbulin kaupunginosan mukaan, joka on tunnettu samalla nimellä jo ennen ajanjakson alkua. Alueella on useita merkittäviä nähtävyyksiä, joista tunnetuin on 1300-luvulla rakennettu torni. Tämä torni näkyy myös tunnelmallisen ravintolan sisustuksessa, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Ravintola Galatassa viihtyy niin kahdenkeskisellä illallisella kuin suuremmallakin joukolla.

p

Ravintola Galata
Savonkatu 17, 70110 Kuopio
ma – pe 10.30 – 21
la – su 11 – 21
puh. 050 359 9359
info@ravintolagalata.fi
Myös Facebookissa