Jarno Tiusasella on takanaan 15 vuoden yrittäjäura.

Kuljetus J.Tiusanen Oy hallitsee myös pikakuljetukset

Kuopiolainen Kuljetus J.Tiusanen Oy tekee pääosin pääosin jakelu- ja noutopalveluja. 26 ammattitaitoista kuljettajaa ja moderni kuljetuskalusto takaavat palvelun sujuvuuden, oli kyseessä ison rekan lasti satojen kilometrien päähän tai yksittäinen paketti lähialueelle.

Kuljetus J.Tiusanen Oy aloitti toimintansa vuonna 2002. Toimitusjohtaja Jarno Tiusanen perusti yrityksen mies ja auto -pohjalta. Toiminta on laajentunut keskimäärin auto per vuosi -tahdilla ja myös palveluvalikoima on monipuolistunut. Nyt käytössä on 15 autoa ja kolme perävaunua. Raskasta osastoa näistä on neljä autoa, kaksi on pakettiautoja ja loput jakeluautoja.
– Runkoliikenne raskaammalla kalustolla Etelä-Suomeen ja takaisin on vahvaa perustoimintaamme. Kevytpakettijakelu express-periaatteella eli pikakuljetuksina lähialueille on kuitenkin kasvava osa palveluitamme ja siinä ehdoton vahvuutemme on ripeät toimitusajat. Nyrkkisääntö ”saman päivän nimissä” pätee Kuopio-Siilinjärvi-akselilla varsin hyvin, tavara haetaan ja viedään saman tien kohteeseen. Pyrimme olemaan kautta linjan nopean toiminnan yritys. Toimialamme suuryritysten rinnalla olemme pieni firma, mutta kokoa korvataan ketteryydelle ja asiakaspalvelun joustavuudella. Meillä palveluketju on suora ja asiakkaan toiveita myös aikataulujen suhteen on helpompi kuunnella ja toteuttaa, Tiusanen kertoo.

Nopeita toimituksia asiakkaan eduksi

Kuljetus J.Tiusasen asiakkaista huomattava osa on yksityisiä kuluttajia, verkkokaupan yleistyminen näkyy tilauksissa. Yritysasiakkailla on omat erityistarpeensa.
– Hyvä esimerkki on korjaamoala, jossa varaosalla saattaa olla niin kiire että postin kautta osa ei ennätä. Olemme usein tärkeä lenkki palveluketjussa. Korjaamon asiakas tarvitsee autonsa välttämättä tiettynä aikana omaan ajoonsa kunnostettuna, korjaamo taas tarvitsee osan voidakseen hoitaa oman työnsä. Tämä vaatii meiltä ajanmukaisen kuljetuskaluston, osaavat kuljettajat ja taitoa suunnitella reitit ja aikataulut optimaalisesti, Jarno Tiusanen linjaa.

Toimitusvarmuutta turvallisuudesta tinkimättä

Vuonna 2004 Jarno Tiusasen pikkuveli Veli-Pekka Tiusanen tuli kesätöihin ja jäi ratin taakse pysyvästi. Logistiikkapäällikkö Veli-Pekka tietää millä eväillä kovassa kilpailussa on mahdollista pärjätä.
– Varmuus tarkoittaa sitä että emme lupaa sellaista mikä ei onnistu. Toimitusajat sovitaan niissä puitteissa mitkä keli, liikennetilanne ja kaluston varaustilanne sallivat. Toimitukset tehdään ripeästi, mutta Tiusasen autot ajavat aina sääntöjen mukaisesti kaahaamatta ja kiilaamatta. Turvallisuus ja hyvä käytös niin liikenteessä kuin asiakaspalvelussakin ovat niitä ensimmäisiä asioita, joita uuden kuljettajan kanssa aina läpikäydään. Myös reklamaatiot täytyy osata vastaanottaa ja hyödyntää ne palvelun kehittämiseksi, Veli-Pekka kertoo.

Työhyvinvointi heijastuu myös asiakaspalveluun

Tiusasen veljekset tietävät että kahdestaan ei homma luonnistu. Motivoituneella ja ammattitaitoisella henkilöstöllä on yrityksessä tärkeä tehtävä.
– Meillä on nyt 26 työntekijää joille haluamme tarjota työtä ympärivuotisesti. Näin kasassa on aina tuttu tiimi, jatkuvuus on meille tärkeää. Pyrimme huolehtimaan siitä että itse kunkin rasitus jakautuu kohtuullisesti. Palautuminen ja hyvä yhteispeli töitä sovittaessa on tärkeää. Perheyrityksellä on hyvä yhteishenki työntekijöiden kanssa niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Työhyvinvointi näkyy myös ulospäin liikenteessä ja asiakaskontakteissa, Tiusaset toteavat.
Kuljetus J.Tiusaselta löytyvät myös nykyaikaiset terminaalipalvelut, varastointi- sekä varastohotellipalvelut. Terminaali sijaitsee Kuopion Leväsellä, Lumitie 7:ssä.

p

Kuljetus J.Tiusanen
Lumitie 7, 70700 Kuopio
Toimitusjohtaja
Jarno Tiusanen 040 0746 190
jarno@jtkuljetus.fi
Logistiikkapäällikkö
Veli-Pekka Tiusanen 050 3214 227
veli-pekka@jtkuljetus.fi
www. jtkuljetus.fi