Valikko Sulje

Sampo on kesäkansan kohtauspaikka

Tervetuloa morjestamaan ja maistelemaan maukkaita kesäjuomia. Valikoimaa löytyy, Satu Poussa lupaa.Sympaattinen erikoisravintola on paitsi muikuistaan tunnettu ruokaravintola, myös suosittu seurusteluravintola. Kun syntyy ajatus poiketa kesäjuomille rennon suvipäivän ratoksi, on Sampon kynnys matala. Astu sisään yhteen Suomen vanhimmista ravintoloista!Viime vuoden lopulla Ravintola Sampon ravintolapäällikkönä aloittanut Satu Poussa kertoo tunnelmistaan hymy huulilla. Muutamassa kuukaudessa Sampo on paljastunutLue lisää

Lue lisää...

Aurinkoterassille torin kuppeeseen

Pancho Villalla on Kauppakadun ja Puijonkadun kulmassa yhteensä 100 terassipaikkaa. Pancho Villan sijainti on ihanteellinen, sillä ravintola löytyy Kauppakadun ja Puijonkadun kulmasta, suoraan Veljmies-patsasta vastapäätä. Sijainti palvelee myös terassikansaa, sillä molemmille kadulle levittäytyvä terassi takaa aurinkoiset olosuhteet. – 140 asiakaspaikan ravintolamme laajenee kesäksi ulos. Kauppadulla on 44 terassipaikkaa ja Puijonkadulla 56, Kari Vepsäläinen kertoo. AurinkoLue lisää

Lue lisää...

Savolaista lähimarjaa

Tuoretta kotimaista lähimarjaa, hernettä ja sieniä on myynnissä Citymarkettien sisääntulojen yhteydessä ja K-Supermarket Portissa, Timo Hoffrén kertoo. Makeat marjat ja herkulliset herneet voit ostaa kätevästi ostosreissun yhteydessä Kuopion Marja ja Vihannes Oy:n myyntipisteistä. Ne sijaitsevat K-Citymarket Kolmisopen ja Päivärannan sisäänkäyntien edustoilla sekä nyt uutena paikkana K-Supermarket Portin sisätiloissa. Kesäkauden aluksi myyntiin tulee ensiksi mansikka, sittenLue lisää

Lue lisää...

Mansikoita normaalissa aikataulussa

Kotimaisen ruoan arvostus on kasvussa, Jari Venäläinen kertoo.Marjatiloilla kesän sesonki osuu keskelle kauneinta kesää. Vuonna 2021 kesä oli aikainen, niinpä mansikoita päästiin laittamaan pakkaseen jo juhannuksena. Tänä vuonna ajoitus on perinteisempi.Yrittäjä Juha Nenonen Nenosen mansikkatilalta Suonenjoelta kertoo, että avomaan mansikoiden sesonki osuu heinäkuuhun. – Viime kesään verrattuna ollaan pari viikkoa jäljessä aikataulusta. Mutta suomalaiset ovatLue lisää

Lue lisää...

Järkiruokaa järvestä

Sakke Yrjölän kalataidetta on nähtävillä vuoden mittaan useissa näyttelyissä. Elokuun loppuun akvaariotalo Maretariumissa Helsingissä on kalamaalauksia ja serigrafioita. 13.6. – 3.7. Hauholla Vihavuodessa on näyttely Vuosien varrelta, kuvitusoriginaaleja ja pigmenttivedoksia.Kesällä on kiva laittaa ruokapöytään monenlaista kalaherkkua. Liian usein se on kuitenkin matkojen päästä tuotua ulkolaista kalaa, jonka taival lautaselle on kaikkea muuta kuin luonnonmukainen. KotimainenLue lisää

Lue lisää...

Saken reseptivinkeillä järvikalasta maittavia annoksia

Särkipuikot Tähän ohjeeseen sopivat esimerkiksi pienet lahnat, pasurit ja säyneet. Fileeraa ne ja poista kylkiruodot ja nahka. Leikkaa fileet pituussuunnassa kolmeen osaan, siten että fileen selkäpuolen lihasruodot katkeavat. Sekoita mausteet kalasuikaleiden joukkoon. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Kaada joukkoon vehnäjauho ja sekoita. Kaada joukkoon rikkivatkattu muna kalapalojen joukkoon varovasti käännellen. Kaada korppu-maissimurska-sekoitusta kulhoon kalapalojen päälleLue lisää

Lue lisää...