Valikko Sulje

Herkulliset leipomotuotteet Toivalasta

Omalla reseptillä tehty mallasleipä on lippulaivamme, Liikenneaseman yrittäjä Meiju Kupari kertoo. Toivalan Leipomotuotteen tuoreet leivät ja leivonnaiset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Leipomo tunnetaan erityisesti omalla reseptillä tehdystä mallasleivästään, joka on sen päätuote. Myös esimerkiksi täysin kotimaisista ruisjauhoista leivottu perinteinen ruisleipä on erittäin suosittu.Yksi menestyksen ”salaisuuksista” on se, että leipomo tekee itse taikinan kaikkiin tuotteisiinsa.–Lue lisää

Lue lisää...

Salattu makujen aarreaitta avautui maailmalle

Pohjois-Savo ja Kuopion alue nauttivat European Region of Gastronomy -statuksesta vuosina 2020 – 2021. Juhlavuosien aikana nostettiin tietoisuutta alueen ruokakulttuurista ja raaka-aineista niin paikallisesti kuin kansainvälisesti sekä kylvettiin siemenet tulevaisuuden ruokamatkailulle.European Region of Gastronomy -tunnustus myönnetään yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle kerrallaan. Sitä voidaan verrata Euroopan kulttuuripääkaupunki -tunnustukseen. Yksi valintaperusteista oli se, että Pohjois-Savon alueLue lisää

Lue lisää...

Meksikon maku syntyy kotimaisista aineksista

Kaikenikäiset ovat tervetulleita Pancho Villaan. Eläkeläisille tarjoamme arkisin lounasaikaan kymmenen prosentin alennuksen lounashinnoista, Kari Vepsäläinen kertoo.Kuopion Pancho Villa muutti huhtikuussa uusiin liiketiloihin keskelle ydinkeskustaa, Veljmies-patsasta vastapäätä. Yrittäjä Kari Vepsäläinen kertoo vilinää riittäneen.Tammikuusta lähtien myös eläkeläisten kannattaa suunnata lounaalle torin laidalle. – Arkipäivisin klo 10.45 – 14 annamme eläkeläisille kymmenen prosentin alennuksen lounashinnoista. Ja opiskelijat varmaanLue lisää

Lue lisää...

Sampon taika säilyy vuosisadasta toiseen

Sampon ravintolapäällikön vaihdos on iloinen asia, Ari Kuurne ja Satu Poussa tuumaavat.Muikkuravintola Sampo on ollut kuopiolaisen ravintolakulttuurin peruspilari jo yli 90 vuoden ajan. Nyt sen historiassa alkaa uusi aikakausi ravintolapäällikön vaihtuessa. Ruokalista, tunnelma ja miljöö säilyvät edelleen samoina.Sampon lähes sadan vuoden aikana muodostunutta mainetta ja imagoa ei kannata lähteä sorkkimaan, sanoo tuore ravintolapäällikkö Satu Poussa.–Lue lisää

Lue lisää...

Hävikki hallintaan ja kierrätys kunniaan

Anna Antinjuntti ja Jonna Nissinen kattavat pöydän koreaksi Kahvila Kantissa, olipa kyseessä lounas, päiväviini tai iltatilaisuus.Ravintolamestarit lupaa tarjota asiakkailleen eli vierailleen maukkaimman elämyksen, mutta sen lisäksi yritys toimii vastuullisesti myös ympäristön kannalta. Lähiruoan suosiminen, hävikin minimointi ja kiertotalouden edistäminen ovat arjen konkreettisia ekotekoja.Viime kesänä toimintansa kirjaston ja kaupunginmuseon liittymäkohdassa aloittanut Kahvila Kantti on saavuttanut nopeastiLue lisää

Lue lisää...

Tekemällä oppii ja kokkaamalla kehittyy

Keittiömestari Jere Hakkarainen Mustasta Lampaasta ja opettaja Hannele Kärkkäinen PAOKilta kilistävät maittavalla mallas-pannacotalla. Gallá Kitchen & Barin ravintolapäällikkö Teemu Kurikka ja keittiöpäällikkö Samu Häkkilä vahvistavat onnistuneen annoshaasteen.Huippukokiksi ei tulla kirjoja lukemalla, nopeasti ja hetkessä. Kun intohimoa ja uteliaisuutta ruoanlaittoa kohtaan riittää, tuovat työvuodet tullessaan perusvarmuuden lisäksi taidon luoda persoonallisia annoksia. Kolme kuopiolaista ravintola-alan ammattilaista antoivatLue lisää

Lue lisää...

Kepeän arjen aineksia

Kevyesti kohtia arkea! Hedelmä- ja vihannesosastolta poimitaan ostoskoriin värikkäät raaka-aineet, Joni (vas.), Jyrki ja Henna muistuttavat.Etsitpä apua isoon tai pieneen nälkään, K-Supermarket Petoselta löytyy kaikki tarvittava.Huttusen kauppiasperhe: Jyrki, Virpi, Joni ja Jesse aloittivat Petosen Supermarket-kauppiaina kesän alussa. Sen jälkeen kaupalla onkin tapahtunut paljon. Muutokset näkyvät muun muassa uusissa tuotteissa ja esillepanossa sekä itsepalvelukassoilla. Eivätkä muutoksetLue lisää

Lue lisää...

Arjen luksusta ja pohjoisen tunnelmaa

Tilava, ammeellisella kylpyhuoneella varustettu Lapland Junior Suite on suosituimpia huonetyyppejä Lapland Hotels Kuopiossa, Miia Siltala ja Elena Chiksoeva kertovat. Asiakasta odottaa korkeatasoinen majoitus, monipuoliset juhla- ja kokoustilat sekä korkeatasoinen ravintola, joka loihtii pohjoisen raaka-aineista upeita ruokaelämyksiä paikallisella twistillä. Lapin tunnelma ja aidot pohjoisen maut luovat puitteet myös onnistuneille lähilomille. Lapland Hotels Kuopio sijaitsee kaupungin keskustassaLue lisää

Lue lisää...

Oodi alueellemme menu

Alkuruoat Sipulicappuccino ja FocacciaSipulicappuccino 400 g keltasipuli1,5 kpl valkosipulinkynsiä25 g voita½ tl sokeria4 dl lihalientä1 dl valkoviiniä5 kpl timjaminoksia1 laakerinlehti1 tl suolaaripaus mustapippuria rouhittuna1 dl kevytmaitoa Valmistus:Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voissa viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Sipulikaramellisoituu pehmeäksi ja ruskeaksi. Lisää lihaliemi, valkoviini,Lue lisää

Lue lisää...

Rakkaudesta perunaan

Jari Venäläinen ja mukava löytö, sydämen muotoinen peruna. Annabella-lajikkeesta toisinaan löytyvä sydänperuna on haluttu peruna vaikkapa häiden pitopöytään!Jos suomalaisen pitäisi valita autiolle saarelle ruokatarpeita, olisi peruna yksi varmimmista valinnoista. Erilaisia perunalajikkeita on valtaisa määrä, ja eri ruokiin löytyy kuhunkin parhaiten soveltuvat lajikkeet.Peruna on paljon muutakin kuin muussia, ranskalaisia ja keitettyjä pottuja. Päätimme antaa Palvelualan OpistoLue lisää

Lue lisää...