Vegaaninen Pavlova
Pavlova on hyvin makeaa, joten reseptistä tulee ainakin 10 annosta. Marenki: 1,5 dl aquafabaa eli kikhernelientä (1 tölkki kikherneitä riittää) 1,5 dl sokeria 1 tl…
Pavlova on hyvin makeaa, joten reseptistä tulee ainakin 10 annosta. Marenki: 1,5 dl aquafabaa eli kikhernelientä (1 tölkki kikherneitä riittää) 1,5 dl sokeria 1 tl…
Noin. 10 annosta 240g tummaa suklaata (vegaaninen) 50 g öljyä 2 ½ dl sokeria 2,5 dl kaurajuomaa (gluteeniton) 1,5 dl maissijauhoa 2 dl riisijauho 1,5…
10 – 12 annosta Kakkupohja: 8 dl Semper hieno riisijauho 4 dl sokeria 3 tl leivinjauhetta 4 tl psylliumia ripaus suolaa 2,5 dl rypsiöljyä 6,5…
Nämä sopivat lapsille ja aikuisille! 2 litraa valmista, suolattua popkornia Mausteista karamellikastiketta eli: 1 dl Plantin kauravispiä 0,5 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1,5 tl kuivattua inkivääriä ¼ tl jauhettua mustapippuria Valmista popparit mikrossa tai kattilassa. Keitä kinuski. Keitä miedolla lämmöllä Plantin kauravispiä ja sokeria noin 20 minuuttia. Kun seos alkaa olla sakeaa, lisää loputLue lisää
Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota yksilölliseen ruokavalioon ja tekevät valintoja paitsi terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta myös eettisistä syistä tai puhtaasti kokeilunhalusta. Ravitsemustieteessä kuitenkin painotetaan joustavuutta, liian mustavalkoinenkin suhtautuminen ruokaan voi olla haitallista, Maria Lankinen muistuttaa.Yhä useampi kiinnittää huomiota ravintoonsa nimenomaan terveydellisistä näkökohdista, vaikkei taustalla olisikaan mitään diagnoosia. Ruokavalion määritteleminen erityisruokavalioksi on kuitenkin hankalaa, sillä kyseessäLue lisää
Siinäpä niitä taas lähtee yksi satsi uuniin, Pirkko ja Taina saattelevat kukot matkaan.Kuopion Perinnetuote tekee kalakukkoja aidoilla, perinteisillä valmistusmenetelmillä. Tämä periaate toi Perinnetuotteen leipureille tammikuussa historiallisen kaksoisvoiton kalakukonleivonnan SM-kisoissa.Kuopion Perinnetuote leipoo käsityönä kalakukkoja Sorsasalossa Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä. Kalakukkoleipomon leipureilla on työkokemusta kalakukkojen valmistuksesta yhteensä reilusti yli neljäkymmentä vuotta ja yhteensä he ovatLue lisää
AlkuruoatPikkelöityjä suppilovahveroita ja tillismetanaa saaristolaisleivälläPikkelöidyt suppilovahverot 2 dl kuivattuja suppiksia tai 1 litra tuoreita2 dl vettä1 dl väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 rkl sinapinsiemeniä1 laakerinlehti1 valkosipulinkynsi viipaloituna5 kpl mustapippureita Valmistus:Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada etikkaliemi sienien päälle ja painele sienet nesteen sekaan. Lisää sekaan loput ainekset.Lue lisää
Markku Ylihärsilä on laadukkaiden kalakukkojen asialla. Perinteinen kalakukko syntyy käsityönä, sisusherkuissa säästelemättä. Kuopion Perinnetuote on aitokuopiolainen kalakukkojen valmistaja. Tällä nimellä yritys täytti syksyllä kymmenen vuotta, mutta sen juuret ovat jo ajalta ennen toista maailmansotaa. Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä kalakukkoja leivotaan jo neljännessä polvessa. Toimitusjohtaja Markku Ylihärsilä kertoo, että aidot, perinteiset valmistusmenetelmät yhdistettynäLue lisää
Omalla reseptillä tehty mallasleipä on lippulaivamme, Liikenneaseman yrittäjä Meiju Kupari kertoo. Toivalan Leipomotuotteen tuoreet leivät ja leivonnaiset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Leipomo tunnetaan erityisesti omalla reseptillä tehdystä mallasleivästään, joka on sen päätuote. Myös esimerkiksi täysin kotimaisista ruisjauhoista leivottu perinteinen ruisleipä on erittäin suosittu.Yksi menestyksen ”salaisuuksista” on se, että leipomo tekee itse taikinan kaikkiin tuotteisiinsa.–Lue lisää
Pohjois-Savo ja Kuopion alue nauttivat European Region of Gastronomy -statuksesta vuosina 2020 – 2021. Juhlavuosien aikana nostettiin tietoisuutta alueen ruokakulttuurista ja raaka-aineista niin paikallisesti kuin kansainvälisesti sekä kylvettiin siemenet tulevaisuuden ruokamatkailulle.European Region of Gastronomy -tunnustus myönnetään yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle kerrallaan. Sitä voidaan verrata Euroopan kulttuuripääkaupunki -tunnustukseen. Yksi valintaperusteista oli se, että Pohjois-Savon alueLue lisää