Valikko Sulje

Cocktaileja, kulttuuria ja rentoa pubitunnelmaa

Ravintolamestarit näkyy ja maistuu monipuolisesti Kuopion ravintolaelämässä.  Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassi on ollut jo kolmattakymmentä vuotta kaupungin oma olohuone.   Ravintolamestareiden Isä Camillo -ravintola avattiin 1998 vuonna 1912 Suomen Pankin haarakonttoriksi rakennettuun kiinteistöön. Keväällä 2001 entinen talonmiehen asunto saneerattiin kellariravintolaksi ja Pannuhuone Baari & Terassi avasi ovensa 12.4.2001. Ravintola Pannuhuone Gust. RaninLue lisää

Lue lisää...

Vegaaniset napostelupopparit paokin tyyliin

Nämä sopivat lapsille ja aikuisille! 2 litraa valmista, suolattua popkornia Mausteista karamellikastiketta eli: 1 dl Plantin kauravispiä 0,5 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1,5 tl kuivattua inkivääriä ¼ tl jauhettua mustapippuria Valmista popparit mikrossa tai kattilassa. Keitä kinuski. Keitä miedolla lämmöllä Plantin kauravispiä ja sokeria noin 20 minuuttia. Kun seos alkaa olla sakeaa, lisää loputLue lisää

Lue lisää...

Erityisruokavalioiden laaja skaala

Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota yksilölliseen ruokavalioon ja tekevät valintoja paitsi terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta myös eettisistä syistä tai puhtaasti kokeilunhalusta. Ravitsemustieteessä kuitenkin painotetaan joustavuutta, liian mustavalkoinenkin suhtautuminen ruokaan voi olla haitallista, Maria Lankinen muistuttaa.Yhä useampi kiinnittää huomiota ravintoonsa nimenomaan terveydellisistä näkökohdista, vaikkei taustalla olisikaan mitään diagnoosia. Ruokavalion määritteleminen erityisruokavalioksi on kuitenkin hankalaa, sillä kyseessäLue lisää

Lue lisää...

Suomen parhaat perinteiset kalakukot

Siinäpä niitä taas lähtee yksi satsi uuniin, Pirkko ja Taina saattelevat kukot matkaan.Kuopion Perinnetuote tekee kalakukkoja aidoilla, perinteisillä valmistusmenetelmillä. Tämä periaate toi Perinnetuotteen leipureille tammikuussa historiallisen kaksoisvoiton kalakukonleivonnan SM-kisoissa.Kuopion Perinnetuote leipoo käsityönä kalakukkoja Sorsasalossa Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä. Kalakukkoleipomon leipureilla on työkokemusta kalakukkojen valmistuksesta yhteensä reilusti yli neljäkymmentä vuotta ja yhteensä he ovatLue lisää

Lue lisää...

Makuja pohjoisesta menu

AlkuruoatPikkelöityjä suppilovahveroita ja tillismetanaa saaristolaisleivälläPikkelöidyt suppilovahverot 2 dl kuivattuja suppiksia tai 1 litra tuoreita2 dl vettä1 dl väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 rkl sinapinsiemeniä1 laakerinlehti1 valkosipulinkynsi viipaloituna5 kpl mustapippureita Valmistus:Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada etikkaliemi sienien päälle ja painele sienet nesteen sekaan. Lisää sekaan loput ainekset.Lue lisää

Lue lisää...

Aitoja kalakukkomakuja Kuopiosta

Markku Ylihärsilä on laadukkaiden kalakukkojen asialla. Perinteinen kalakukko syntyy käsityönä, sisusherkuissa säästelemättä.    Kuopion Perinnetuote on aitokuopiolainen kalakukkojen valmistaja. Tällä nimellä yritys täytti syksyllä kymmenen vuotta, mutta sen juuret ovat jo ajalta ennen toista maailmansotaa. Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä kalakukkoja leivotaan jo neljännessä polvessa. Toimitusjohtaja Markku Ylihärsilä kertoo, että aidot, perinteiset valmistusmenetelmät yhdistettynäLue lisää

Lue lisää...