Kuopion ja Iisalmen Kotipizzojen ravintolapäälliköt kokoontuivat yhteiskuvaan Kuopiossa. Jimi ja Joni (takana), Meri, Noora, Susa, Juli, Maria ja Riitta (keskellä) Ida, Kari ja Soili (edessä).
K&R Riiholalla on viisi Kotipizza-ravintolaa Kuopiossa, yksi Iisalmessa ja ensi vuoden alusta neljä myös Jyväskylässä. Yritys valittiin marraskuun alussa vuoden 2024 Kotipizza yrittäjiksi.
Jo 22 vuotta toimineen iisalmelaisen perheyrityksen yrittäjinä toimivat Kari Riiholan puoliso Riitta Riihola ja pojat Jimi ja Joni Riihola. Maittavan ruoan parissa työskentely kulkee Riiholoilla sukuperintönä.
Piirakoista pizzoihin
Kari Riiholan isoäiti ja Hanna Partanen tekivät kauppaa vierekkäisillä toripöydillä Kuopion torilla sotien jälkeen. Piirakat ja kukot tekivät kauppansa, mutta vain Hanna jatkoi tuolloin firman kehittämistä.
– Mutta ympäri mennään ja yhteen tullaan. Nyt on yksi K&R Riihola Oy:n Kotipizzoista Kuopion torin länsilaidalla. Päivärannan, Sataman, Torin, Kolmisopen ja Pirtinportin Kotipizzojen lisäksi Kuopiossa on tapahtumassa jotain uutta, Kari raottaa hieman tulevaisuutta.
Laatua luovalla otteella
Kotipizzan laadukas valikoima on pääosiltaan tuttu koko Suomessa, mutta paikallisuus on silti tärkeä asia K&R Riiholalle.
– Tärkeä osa pizzojamme ovat laadukkaat raaka-aineet. Niiden inspiroimana olemme kehittäneet, testanneet ja erinomaisen maukkaaksi todenneet pizzan ”Pippuripihvi pizzan päällä”, missä liha tulee Pesolan Pihvilihalta Runnilta. Tämä pizza on myös jo Kotipizza-sertifioitu ja tulee valikoimaan lähitulevaisuudessa.
– K&R Riihola Oy on aidosti savolainen yritys, ja oman maakunnan luovuus ja lupsakka asiakaspalvelu tulevat olemaan jatkossakin meille kunnia-asia. Kotipizzassa toimitaan ripeästi, mutta hötkyilemättä, Kari Riihola linjaa lopuksi.