1 kg perunoita
170 g pekonia
100 g kirsikkatomaattia
2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl punasipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl täysmajoneesia
1 tl sinappia
3 rkl parmesaania raastettuna
1 dl yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna
Valmistus:
Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois.
Hienonna pekoni ja ruskista se kevyesti pannulla. Puolita kirsikkatomaatit.
Laita keitetyt perunat laakeaan tarjoiluastiaan ja riko niiden rakenne painelemalla niitä esim. lasilla. Älä kuitenkaan tee niistä sosetta. Valuta perunoiden päälle päälle öljyä ja lisää vielä pekonit ja tomaatit vuokaan.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman.
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä. Lusikoi perunoiden päälle kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.