Valikko Sulje

Mahdin Irakilainen Baklava

Noin 10 palaa

Tarvikkeet:

450 g Filotaikinaa
400 g Voita
300 g Pistaasipähkinöitä
1 tl Kardemummaa

2 dl Sokeria
4 dl Vettä

Valmistus:

1. Ota filotaikinapaketti sulamaan hyvissä ajoin ennen baklavan valmistamista.
Filotaikinaa saat valmiina isommista marketeista. Sulata voi mikrossa.

2. Voitele uunivuoka. Levitä yksi levy baklavaa vuoan pohjalle ja voitele se. Lisää toinen levy ja voitele. Kun olet lisännyt puolet levyistä, lisää murskatut ja kardemummalla maustetut pistaasipähkinät baklavan täytteeksi. Lisää loputkin taikinalevyt levy kerrallaan ja voitele huolellisesti. Nipistä reunat kiinni ja voitele myös päällimäinen levy huolellisesti. Leikkaa baklavan päälle neliöt, halutun palakoon mukaisesti. Paista baklavaa 45 minuuttia 180 asteessa.

3. Sillä välin kun baklava on uunissa, valmista siirappi. Keitä 4 dl vettä johon lisäät 2 dl sokeria. Siirappi kaadetaan kuuman baklavan päälle, kun se tulee uunista.

Palat säilyvät jääkaapissa useamman päivän ajan. Baklava tarjoillaan kahvin kanssa. Lisukkeeksi voit vispata limellä maustettua kermaa tai tarjoilla baklavan ihan sellaisenaan.